DEKRA CZ učí předcházet tragickým dopravním nehodám

21 června 2016, 9:59

Společnosti DEKRA CZ a. s. – Akademie dopravního vzdělávání a Iveco Czech Republic, a. s. společně představily možnosti výuky bezpečné dopravy. Na akci Bezpečné dny DEKRA 2016 ve Vysokém Mýtě byly k vidění praktické ukázky v oblasti výcviku bezpečné jízdy, které zahrnují trénink jak amatérských řidičů, tak profesionálů. Přímo na místě si účastníci mohli vyzkoušet, jak fungují bezpečnostní systémy vozů ze stáje nejen „domácího“ Iveca, ale také dalších typů vozidel.

Vysoké Mýto se postupně stává českým centrem pro výuku a nácvik krizových situací v komplexním pojetí školy bezpečné jízdy. Přispěla k tomu nedávna modernizace zkušebního polygonu na vysokomýtském autodromu, který má ve správě Autoklub Karosa, a kde organizuje praktický výcvik školy smyku výhradně DEKRA CZ, Akademie dopravního vzdělávaní.

Jak zlepšit bezpečnostní situaci v dopravě?

Odpověď na tuto otázku dostali ve dnech 13. a 14. června novináři a obchodní partneři společností DEKRA a Iveco na vysokomýtském autodromu. Praktickým ukázkám předcházela tisková konference za účasti Jiřího Doška, vedoucího Akademie dopravního vzdělávání DEKRA CZ a.s., Jiřího Vaňka, generálního ředitele Iveco Czech Republic, Františka Jiraského, starosty města Vysoké Mýto a Bohuslava Fencla, předsedou Autoklubu Karosa Vysoké Mýto. Ti byli připraveni novinářům odpovídat na otázky z oblasti bezpečnosti řízení a bezpečnosti současných nákladních aut a autobusů.

„Naše společnost DEKRA CZ a.s., má tradici v oblasti vědy a výzkumu, proto jsme rádi, že vysokomýtský autodrom můžeme využívat i pro nejrůznější projekty v rámci testování a zkoušení vozidel a pro výzkum a vývoj výcvikové simulační techniky“, říká Jiří Došek, vedoucí Akademie dopravního vzdělávání při DEKRA CZ a.s. Dále ale dodává, že zmodernizovaný autodrom je z větší části využíván především pro výcvik řidičů na cvičných plochách pro všechny kategorie vozidel, které komplexně nazývají středisko nebo centrum bezpečné jízdy: „V rámci oddělení Akademie dopravního vzdělávání doplňujeme naše vzdělávací programy z oblasti bezpečnosti silničního provozu o kurzy bezpečné jízdy na cvičných plochách tzv. střediska bezpečné jízdy, kterými autodrom disponuje a můžeme, zde ukázat profesionální úroveň výuky a zdůraznit mimořádný celospolečenský význam kurzů pro zvyšování bezpečnosti na českých a evropských silnicích. Jsme potěšeni, že se nám se společností Iveco Czech Republic, a.s. a jejich vozidel, podařilo dnes ukázat, že toto centrum bezpečné jízdy, lze využít pro i všechny kategorie vozidel.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!