Přichází řešení problému s nabíjením elektrických nákladních vozidel? Pilotní projekt v USA

24 dubna 2024, 11:48

V Kalifornii se rozběhl pilotní projekt, který má usnadnit nabíjení těžkých elektrických vozidel ve velkém měřítku. Jeho iniciátoři doufají, že tímto řešením otevřou další dveře k udržitelné dopravě.

Centrální HUB pro nabíjení těžkých elektrických vozidel

Řešení Grid-eMotion® Fleet společnosti Hitachi Energy podporuje rozsáhlé nabíjení elektrických vozidel v hlavním depu nákladních vozidel ve Stocktonu v Kalifornii a otevírá cestu k udržitelné dopravě.

Hitachi America, Ltd. (Hitachi), Hitachi Energy a Penske Truck Leasing oznámily spuštění rozsáhlého centralizovaného řešení pro nabíjení elektrických nákladních vozidel. Tento projekt podporuje nasazení elektrických nákladních vozidel Penske pro zákazníky ve Stocktonu v Kalifornii.

Pro tuto pilotní iniciativu dodala společnost Hitachi Energy společnosti Penske svůj nejmodernější systém nabíjení elektromobilů Grid-eMotion® Fleet. Integrované řešení rychlého nabíjení stejnosměrným proudem (DC) je navrženo tak, aby se dalo škálovat a poskytovalo nabíjecí možnosti přizpůsobené náročným požadavkům vozových parků nákladních vozidel různých velikostí.

Nové funkce systému snižují nároky na prostor až o 60 % ve srovnání s běžnými nabíjecími systémy a nároky na rozvody až o 40 %, což zajišťuje efektivní využití zdrojů při zachování vysokého výkonu nabíjení elektromobilů.

„Investice do elektromobilů a nabíjecích řešení jsou pro nás klíčové, protože naši zákazníci hledají varianty, které snižují uhlíkovou stopu jejich vozových parků a splňují emisní předpisy,“ řekl Art Vallely, prezident společnosti Penske Truck Leasing. „Pro zajištění budoucí životaschopnosti komerčních elektrických nákladních vozidel je nezbytná spolehlivá veřejná a soukromá nabíjecí infrastruktura.“

Společnost Penske je průkopníkem v zavádění elektrických užitkových vozidel. Společnost investovala velké prostředky do jejich testování, údržby a rozšiřování nabíjecí infrastruktury. Neustále testuje možnosti a provozuje elektrické vozy ve svých leasingových, nájemních a logistických flotilách v různých odvětvích, mimo jiné v maloobchodě, výrobě, obchodech s potravinami, řetězcích rychlého občerstvení, zdravotnictví, odvětví automobilových dílů atd.

Nabíjecí systém Grid-eMotion Fleet společnosti Hitachi Energy se již používá ve Stocktonu k nabíjení rostoucího počtu lehkých, středních a těžkých užitkových elektrických vozidel. Jeho infrastruktura s 10 stanicemi může na místě nabíjet až 10 nákladních vozidel s výkonem až 100 kW nebo pět nákladních vozidel s výkonem až 200 kW, což dokazuje jeho univerzálnost a škálovatelnost pro provoz vozového parku společnosti Penske.

„Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat se společností Hitachi na implementaci této špičkové technologie,“ řekl Drew Cullen, senior viceprezident pro facility služby a paliva ve společnosti Penske. „Když jsme se poprvé seznámili s řešením Grid-eMotion, byli jsme ohromeni jeho schopnostmi a flexibilitou a tím, co by mohlo znamenat pro naše zákazníky. Instalace ve Stocktonu posílí naše partnerství se společností Hitachi.“

Spolupráce rozšiřuje stávající partnerství společnosti Hitachi s Penske Corporation, které má kořeny v závodní sérii IndyCar, a zdůrazňuje jejich společný závazek urychlit snižování emisí v celém vozovém parku prostřednictvím plošného zavádění dobíjecích stanic pro elektromobily. Společnosti Hitachi a Penske rovněž zkoumají inteligentní řešení nabíjení založená na umělé inteligenci s cílem optimalizovat procesy. Tento podnik otevírá nové možnosti a pokládá základy pro zlepšení servisu, údržby a možností nabíjení elektromobilů v celém vozovém parku společnosti Penske.

„Společnost Hitachi Energy je hrdá na to, že může podpořit cestu společnosti Penske k udržitelnosti nasazením našeho systému Grid-eMotion Fleet ve Stocktonu. Tento projekt je ideální příležitostí k demonstraci výhod nabíjecích systémů určených speciálně pro vozové parky a toho, jak mohou podpořit přechod k udržitelnějšímu způsobu provozu,“ řekl Alireza Aram, generální ředitel divize Severoamerické rozvodny a energetické systémy společnosti Hitachi Energy. „Technologie Grid-eMotion Fleet společnosti Hitachi Energy může provozovatelům vozových parků poskytnout flexibilitu potřebnou pro splnění jedinečných požadavků každého zařízení.“

„Projekt se společností Penske představuje významný krok vpřed v našem společném závazku k udržitelné dopravě a ukazuje, jak můžeme elektrické vozové parky dostat na výsluní,“ řekl Hicham Abdessamad, prezident a generální ředitel společnosti Hitachi America. „Společnost Hitachi navrhla Grid-eMotion Fleet a další řešení speciálně pro elektrifikaci komerční a veřejné dopravy. Spoluprací se společností Penske dláždíme cestu k lepší budoucnosti dopravy pro všechny.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!