Hospodaření společnosti Scania za 1.pololetí 2017

2 srpna 2017, 22:17

Čistý prodej společnosti Scania vzrostl na rekordní hodnotu 58,7 miliardy SEK, což představuje nárůst o 17 procent oproti loňskému roku.

Nákladní vůz Scania

Příjmy za první pololetí roku 2017 činily 6.464 mld. SEK, což představuje provozní zisk 11,0 procent. Počet objednávek nákladních automobilů vzrostl oproti stejnému období loňského roku o 29 procent. Poptávka po nákladních automobilech v Evropě zůstává vysoká díky příznivé ekonomické situaci a podíl společnosti Scania na trhu nákladních vozidel činí v Evropě 16,8%.

Tabulka výkazu zisku a ztrát Scania

Související články

Tetování od SCANIA zdarma. Jste připraveni nosit GRIFFINA?
Tetování od SCANIA zdarma. Jste připraveni nosit GRIFFINA?

SCANIA rozdává dárky a rovnou na celý život. Ve spolupráci s Bloody Blue Tattoo vám nabízí tetování zdarma. Který ze symbolů SCANIA si vyberete, je pouze na vás.

Parní autobus Scania projel napříč Finskem
Parní autobus Scania projel napříč Finskem

Finové se rozhodli oslavit sto let nezávislosti svou nejoblíbenější činností – saunováním. Národní přepravce Savonlinja se ve spolupráci se společností Scania rozhodl postavit speciální autobus s vlastní saunou. Společně se jim pak podařilo vytvořit světový rekord.

Scania bude mít největší střechu pokrytou solárními panely
Scania bude mít největší střechu pokrytou solárními panely

Střechy výrobního závodu ve Zwolle, o celkové rozloze téměř osmi fotbalových hřišť, budou už brzy pokryty solárními panely pro výrobu elektrické energie. Scania tak dbá na životní prostředí nejen u svých vozidel, ale také už při jejich výrobě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!