Parní autobus Scania projel napříč Finskem

4 července 2017, 16:54

Finové se rozhodli oslavit sto let nezávislosti svou nejoblíbenější činností – saunováním. Národní přepravce Savonlinja se ve spolupráci se společností Scania rozhodl postavit speciální autobus s vlastní saunou. Společně se jim pak podařilo vytvořit světový rekord.

Dlouhá cesta začala ve městě Hanko v nejjižnější části Finska. Vedla napříč celou zemí až do Nuorgamu, nedaleko nejsevernějšího bodu země tisíce jezer. Během své jízdy udělal 8 zastávek. Každé z nich se zúčastnila jedna z finských celebrit. Například v Kuopiu mluvil o svém vztahu k saunování bývalý skokan na lyžích a olympijský medailista Ari-Pekka Nikkola.

„Parní“ autobus Scania

Během čtyř dnů ujela mobilní sauna rekordních 1.800 kilometrů a svezla 102 cestujících. Interiér je v dřevěném provedení a teplota se během saunování pohybovala v rozmezí od 70 do 100 st. Celsia. K dispozici měli cestující, kromě nevšedního zážitku, také chlazené nápoje.

V Nuorgamu mohli cestující skočit ze sauny rovnou do vod Arktického oceánu
V Nuorgamu mohli cestující skočit ze sauny rovnou do vod Arktického oceánu.

Související články

Petr Cieslar stanul v čele KOMERSIA AUTO
Petr Cieslar stanul v čele KOMERSIA AUTO

Do vedení českého dealera nákladních vozidel KOMERSIA AUTO s.r.o., které letos v dubnu koupilo Iveco SpA, nastupuje nyní Petr Cieslar, který předtím dlouhodobě působil v síti Scania na Moravě.   

Nové brzdové destičky od Textaru
Nové brzdové destičky od Textaru

Nabídka firmy Textar pro aftermarket se rozšířila o brzdové destičky pro nový truck i bus Scania.

Motory společnosti Scania poslední generace Euro 6 V8 snižují spotřebu paliva
Motory společnosti Scania poslední generace Euro 6 V8 snižují spotřebu paliva

Společnost Scania představuje novou generaci motorů Euro 6 V8, která stanovuje nový standard v oblasti spotřeby pohonných hmot. Tato nová generace motorů je reakcí společnosti Scania na sílící vývojový trend, jímž odvětví automobilové dopravy směřuje k těžším a delším nákladním soupravám, a znamená nový mezník v konstrukci motorů této společnosti.

Vodík jako palivo budoucnosti?
Vodík jako palivo budoucnosti?

Elektrifikace, automatizace, hybridy a různá alternativní paliva přitahují velkou pozornost. Mohlo by se zdát, že ve stínu všech těchto možností zůstala technologie vodíkových palivových článků.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!