Společnosti Ludwig Meyer GmbH & Co. KG a Berliner Stadtreinigung získaly ocenění Eco Performance Award 2016

11 října 2016, 17:31

Porota uznávaných zástupců průmyslu již podeváté udělila prestižní ocenění společnostem za jejich mimořádné úsilí v oblasti trvale udržitelného rozvoje. Slavnostní vyhlášení soutěže se uskutečnilo 22. září v Pavilonu Peppermint v Hannoveru.

Společnost Ludwig Meyer GmbH & Co. KG přesvědčila odbornou porotu v kategorii malých a středně velkých podniků. V kategorii velkých společností získal ocenění podnik Berliner Stadtreinigungsbetriebe. Poprvé bylo uděleno zvláštní ocenění za mimořádně inovativní a trvale udržitelné řešení pro specifické požadavky mimo hlavní oblast logistiky: ocenění ECO Honor Award obdržela společnost Deutsche Post DHL za projekt Streetscooter. Společnost Berger Logistik obdržela nominaci. Ocenění Eco Performance Award, nezávislá pečeť kvality, bylo uděleno společnostmi DKV Euro Service a jejími prémiovými partnery Knorr Bremse a PTV Group.

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG: průkopník v oblasti elektrické mobility

berliner_stadtreinigung_newsteaser_200V kategorii malých a středně velkých podniků obdržela ocenění společnost Ludwig Meyer GmbH & Co. KG za průkopnickou roli v oblasti elektrické mobility a používání nákladních vozidel s pohonem na CNG. Společnost se specializuje na přepravu potravin s řízenou teplotou se zaměřením na nákladní dopravu na krátké vzdálenosti a smluvní logistiku. Dvě nákladní vozidla s elektrickým pohonem již více než jeden rok exkluzivně zásobují v rámci referenčního projektu prodejny řetězců Lidl a Rewe. Je to také první společnost, která od roku 2009 provozuje ekologická nákladní vozidla s pohonem na CNG a s hybridním pohonem. Systém řízení vozového parku šetří palivo, minimalizuje opotřebení, a tím chrání životní prostředí. Telematický systém zaznamenává různé parametry a společnost používá získané údaje ke školení svých řidičů. Tyto aktivity zvyšují hospodárnost a jsou přínosné z hlediska ekologie.

Berliner Stadtreinigungsbetriebe: ekologický koncept založený na bioplynu

Letošním vítězem v kategorii velké společnosti je podnik Berliner Stadtreinigungsbetriebe. Tato společnost se specializuje na přepravu kusového zboží a na hromadnou přepravu.

Přibližně polovina vozidel je poháněna bioplynem, který má neutrální bilanci emisí CO2. Díky tomu se ušetří přibližně 2,5 milionu litrů nafty ročně. Vozidla s pohonem na plyn jsou kromě toho výrazně tišší a nevypouštějí do ovzduší jemné prachové částice. Zbytky z fermentačních procesů jsou používány v zemědělství jako humusové hnojivo. Společnost používá také biometan při provozu modulárního závodu pro kogenerační výrobu elektrické energie a tepla. Celkem byly sníženy emise CO2 o 9.000 tun ročně. Berliner Stadtreinigung je tak vzorem pro celý průmysl.

Deutsche Post DHL: doručování koncovým spotřebitelům s nulovými emisemi

V roce 2016 bylo poprvé uděleno ocenění ECO Honor Award. Speciální ocenění je určeno pro společnosti, jejichž koncepční přístup není součástí tradičního oboru logistiky, ale disponuje významnou inovační sílou. Ocenění ECO Honor Award bylo uděleno týmu společnosti Deutsche Post DHL za projekt Streetscooter, který hraje průkopnickou roli v oblasti konceptů doručování zboží koncovým uživatelům s nulovými emisemi. Odbornou porotu zaujal nový design nízkonákladového elektricky poháněného vozidla připraveného pro sériovou výrobu a také inovativní přístup společnosti k vývoji vozidla.

Vyhlášením výsledků soutěže Eco Performance Award 2016 začala běžet lhůta pro podání přihlášky do dalšího ročníku soutěže. Zájemci mohou podávat své krátké přihlášky do soutěže Eco Performance Award 2017 do 31. ledna 2017 na adrese http://www.eco-performance-award.com/jetzt-bewerben.html. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 8. května 2017 na veletrhu transport logistic v Mnichově.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!