Iveco Nový Stralis TCO2 Šampion získal dva certifikáty TÜV

6 října 2016, 11:25

TÜV, vedoucí Evropské centrum technických certifikací potvrzuje, že Nový Stralis TCO2 Šampion dokáže snížit spotřebu paliva až o 11,2%, a jeho TCO2 Live služby ji dokáží snížit o dalších 10%.

Iveco na IAA 2016 oznámilo, že Nový Stralis XP získal certifikaci TÜV SÜD za snížení spotřeby paliva o 11,2%, díky čemuž pokrývá více než 40% celkových nákladů na vlastnictví (TCO). TÜV zcela poprvé hodnotil také TCO2 Live služby.

Pierre Lahutte, Prezident značky Iveco, uvedl: „V Ivecu věříme, že udržitelnost je budoucností dopravy. Nový Stralis TCO2 Šampion a veškerá vozidla, která zde na automobilové výstavě IAA 2016 vystavujeme, jsou výsledkem soustavného úsilí vynaloženého za cílem dosažení vysoké efektivity, nízkých emisí a nízkých celkových nákladů na vlastnictví. Nový Stralis a jeho zcela přepracovaný pohon umožňuje majiteli fleetu optimalizovat vliv řidiče na spotřebu paliva. To spolu s početnými funkcemi pro úsporu paliva přináší podstatné zlepšení palivové účinnosti.

newstralis_xp_8_jpg

První certifikát vydaný centrem TÜV SÜD je zaměřený na produkt: porovnává Nový Stralis TCO2 Šampiona s předchozím modelem Stralis MY2013 se Stralis paketem efektivity, tedy řadou funkcí zaměřených na snižování celkových nákladů na vlastnictví a především na využití paliva. Porovnání ukázalo, že bylo dosaženo snížení spotřeby paliva, a to o celých 11,2%.

Druhý certifikát se týká konzultačních služeb pro hospodárnost paliva v rámci TCO2 Live (TCO2 Smart Report, TCO2 Advising a TCO2 Driving) a ukazuje, že bylo dosaženo zlepšení v oblasti spotřeby paliva o celých 10%.

Testy konzultačních služeb v oblasti spotřeby paliva byly provedeny za užití jednoho a toho samého vozidla, Nového Stralisu, na jedné a té samé trase a s těmi samými řidiči, s a bez pomoci konzultačních služeb od Iveca v oblasti hospodárnosti paliva. Řidiči byli vyškoleni na funkce na palubě, jejich použití a na co nejefektivnější a nejekologičtější jízdní styl.

newstralis_xp_2_jpg

Iveco TCO2 Live je nové modulární portfolio služeb, které zcela poprvé zahrnuje služby nové generace a je rozšířeno až na management fleetu a tradiční poprodejní služby. Tři z těchto nových služeb jsou založeny na konzultacích v oblasti hospodárnosti paliva, které zákazníkům umožňují co nejefektivnější provoz jejich Nového Stralisu: TCO2 Smart Report, týdenní reporty o jízdním stylu a spotřebě paliva v každém vozidle fleetu; TCO2 Advising, rady od místního Iveco týmu expertů o tom, jak spotřebovat méně paliva, které jsou podloženy bohatými informacemi nashromážděnými v rámci analýzy Iveca v reálném nasazení vozidel. Obě mohou být zahrnuty do služeb TCO2 Driving, školení pro vědomé šetření paliva za jízdy.

Úspora paliva, která byla potvrzena centrem TÜV SÜD, prokazuje zkušenost vybraných zákazníků napříč Evropou, kteří se účastnili akce Golden Truck: sedm Nových Stralisů bylo testováno po dobu tří měsíců a bylo dosaženo až 11% úspory paliva v porovnání se Stralisem 2013.

Obě certifikace od TÜV SÜD a výsledky akce Golden Truck jsou jasným důkazem závazku Iveca ohledně udržitelnosti a snížení celkových nákladů na vlastnictví a zároveň ukazují, že Nový Stralis umí držet svůj slib a být opravdovým TCO2 Šampionem.

Související články

Nová Daily Euro 6 a její DAILY BUSINESS UP na IAA 2016
Nová Daily Euro 6 a její DAILY BUSINESS UP na IAA 2016

Iveco představilo na IAA 2016 nedávno uvedenou Novou Daily Euro 6, první lehké užitkové vozidlo, které činí z konektivity v kabině opravdový profesionální pracovní nástroj, a to díky nové revoluční aplikaci DAILY BUSINESS UP. 

Iveco Czech Republic a PROFI AUTO CZ podepsali dohodu o zřízení první Truck Station v České republice
Iveco Czech Republic a PROFI AUTO CZ podepsali dohodu o zřízení první Truck Station v České republice

V průběhu Czech Truck Prix 2016 v areálu závodního okruhu Autodromu v Mostě podepsala společnost Iveco Czech Republic a.s. a společnost PROFI AUTO CZ a.s. dohodu o založení první Truck Station na území České republiky. Na stánku značky IVECO na závodech tahačů v Mostě byla podepsána smlouva o zřízení první Truck Station v ČR. Smlouvu […]

Iveco Emotional Trucks  a tým Schwabentruck v soutěži tahačů Czech Truck Prix 2016 v Mostě
Iveco Emotional Trucks a tým Schwabentruck v soutěži tahačů Czech Truck Prix 2016 v Mostě

Závodní tým Iveco Stralis Schwabentruck se zúčastnil Czech Truck Prix 2016 na Autodromu v Mostě. V tomto kole Mistrovství Evropy tahačů (European Truck Race Championship, ETRC) představilo Iveco českým fanouškům také své Emotional Trucks. Společnost Iveco podepsala s týmem Schwabentruck dvouletou smlouvu na sezónu 2016/2017 jako jeho hlavní sponzor v Evropském poháru tahačů FIA. Letošní […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!