RACING TEAM AVIA FUTURE opět mistrem Evropy v Truck Trial

11 října 2017, 12:42

RACING TEAM AVIA FUTURE je opět mistrem Evropy v Truck Trial.  O titulu Mistr Evropy se rozhodlo v závěrečném a do poslední chvíle napínavém závodě sezóny. Poslední závod z této série se konal v německém městě Strassberg / Zollernalbkreis od 9. – 10. 9.

Do finálového závodu šla česká posádka Racing Team Avia Future z čela šampionátu těsně pronásledována francouzskými posádkami.

Celý sobotní závod provázel déšť, terén se stával čím dál víc náročnější. Bohužel na to doplatila jedna francouzská posádka, která měla nebezpečný pád, a ten je vyřadil ze hry. Řidič utržil vyhozený obratel a navigátor dvě zlomeniny v bederní části zad. Naše posádka se držela na krásném druhém místě.“ řekl o závodě Bohumír Čáp.

Nedělní závod začínala posádka jako první, jelikož měla nejvíce mistrovských bodů. Začátek probíhal bez větších problémů a stále si držela druhé místo. Bohužel se před obědem začínala projevovat nervozita, která si opět vybrala svou daň i na naší posádce a ta se propadla na třetí místo. V tuto chvíli fanouškové Avie běhali po louce a snažili se najít čtyřlístky pro štěstí. Podařilo se! Když Bohouš s Katkou dostali každý svůj čtyřlístek, přišly ty nejlepší zprávy.

Francouzská posádka, která vedla závod, se propadla na čtvrtou pozici. U českého týmu se začala objevovat radost, která bohužel netrvala dlouho. V další sekci se Racing Team Avia Future propadla pod francouzské týmy na čtvrté místo. Nastalo velké zklamání, jelikož se jednalo o předposlední sekci. Poslední sekce byla jak zázrak pro naši posádku.

Francouzským posádkám nepřálo štěstí, jimž nepomohla ani síla německých vozů Mercedes Unimog, kterým se nepodařilo vyjet extrémní výjezdovou branku. V poslední sekci díky obrovskému štěstí i odhodlání zvítězit Avie přelétla bez jakýchkoliv problémů hluboké jámy udělané konkurenty a zamířila tak k vrcholu vítězné brány. Tato sekce  posádku katapultovala na přední pozice. Racing Team Avia Future v tomto posledním závodě získal druhé místo, ale i přesto tento malý tým s velkým srdcem vybojoval v celkovém umístění na tomto šampionátu titul MISTŘI EVROPY 2017.

Celkové umístění pro rok 2017 EUROPA TRUCK TRIAL kategorie II. je:

1. místo Racing Team Avia Future (CZ) s celkovým počtem 125 mistrovských bodů

2. místo Team Plein Gaz (F) s celkovým počtem 124 bodů

3. místo Gangs of Sud Est (F) s celkovým počtem 117 bodů

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!