Významná zakázka z Rakouska

27 dubna 2016, 8:03

Společnost Quehenberger Logistic se sídlem v Salzburgu se rozhodla inovovat svůj vozový park flotilou těžkých nákladních vozidel MAN určených pro dálkovou dopravu. Kontrakt zní na 500 vozů modelové řady TGX. Jde o silniční tahače s odpružením listová pera/pneumatické pružiny, tahače s pneumatickým odpružením na obou nápravách a tříosé nosiče kontejnerů. V rámci dohody budou nová vozidla dodána v průběhu finančních roků 2016 a 2017.

„Firmu Quehenberger Logistic a MAN pojí historie. To proto, že podobně jako Quehenberger také MAN je společností s dlouhou tradicí. Vážíme si této kontinuity a hlavně kvality vozidel MAN,“ zněla odpověď Christiana Furstallera a Rodolpha Schoettela, majitelů společnosti Quehenberger Logistic na otázku, proč se rozhodli pro vozidla mnichovského výrobce.

Všechna vozidla jezdí na bionaftu. V rámci maximální redukce spotřeby pohonných hmot jsou vybavena celou řadou konstrukčních komponentů z vozů modelové řady EfficientLine, například soustavou spojlerů a vypínatelným kompresorem. Protože společnost Quehenberger klade velký důraz na kompletní sestavu bezpečnostních prvků, všechna vozidla jsou vybavena kromě jiného též tempomatem s automatickým udržováním odstupu od vozidel jedoucích vpředu (ACC). Samozřejmě, z nejnovějších prvků aktivní bezpečnosti nechybí systém hlídání zvoleného jízdního pruhu (LGS) a elektronický asistent nouzového brzdění (EBA). Vozidla bude zákazník provozovat v režimu operativního leasingu (36 měsíců, 150.000 km ročně), přičemž kontrakt zahrnuje též dohodu o servisu.

Firma Quehenberger Logistic je ve své branži mezinárodně respektovaná společnost, která má svůj podnikatelský záměr postavený na vlastní komplexní síti v Rakousku a množství poboček ve východní a jihovýchodní Evropě. Se svými 2600 zaměstnanci Quehenberger Logistic nabízí široké spektrum dopravních a logistických služeb.

Na fotografii zleva: Rudolf Ebner, obchodní ředitel společnosti TRS Truck Rent and Sale, Rodolphe Schoettel, finanční ředitel Quehenberger Logistic a Christian Furstaller, generální ředitel Quehenberger Logistic

Tisková zpráva MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!