Na cestě k nejekologičtějšímu vozovému parku

12 května 2015, 11:44

Nizozemská společnost Vortex Logistics kupuje 100 nákladních vozidel MAN TGX EfficientLine

Významné úspory v nákladech na provoz
Přepravní společnost Vortex Logistics se sídlem v nizozemském Nijmegenu modernizuje svůj vozový park nákupem 100 nákladních vozidel MAN TGX EfficientLine a dokazuje tak, jakou pozornost věnuje otázkám ochrany životního prostředí.

Společnost Vortex se specializuje na přepravu menších nákladů a balíků v určeném čase, a to především v zemích Beneluxu, ve Francii, Německu a Dánsku. "V rámci našich zakázek často jezdíme do Německa a také do alpských zemí, proto je pro nás velmi důležité zmodernizovat celou naši flotilu v souladu s emisní normou Euro 6," vysvětluje výkonný ředitel společnosti Vortex, Roel Kasbergen. Jeho plánem je modernizovat flotilu již během roku 2015 tak, aby se její provoz stal ještě více udržitelným. "Potom budeme mít jeden z nejekologičtějších vozových parků v Evropě."

Nižší spotřeba paliva
Ve vozovém parku společnosti Vortex se nyní nachází již 67 nákladních vozidel MAN TGX 18.440 s kabinou XLX. Vedení společnosti je s těmito vozidly velmi spokojeno a věří, že díky nim dosáhne výrazných úspor v nákladech v porovnání s vozidly předchozí generace.

Aby se ve Vortexu přesvědčili o výhodách nové technologie, splňující podmínky normy Euro 6, provedli testovací jízdy. "MAN musel dokázat, že v porovnání s jinými výrobci dopadne dobře. Ve finále si jak řidiči, tak vedoucí pracovníci zvolili právě MAN," vysvětluje Roel Kasbergen. Podle něj je možné díky vozidlům MAN s výkonem 440 koňských sil a motorem D26 TopTorque snížit spotřebu až o čtvrtinu v porovnání s vozidly, která jsou jimi nahrazována. "Ve společnosti MAN nám řekli, že této úspory dosáhneme. A my jsme si sami ověřili, že to opravdu jde."

Dalším kritériem, které rozhodovalo při volbě nových vozů, byla spolehlivost. "Kromě běžného servisu tato vozidla jen výjimečně – pokud vůbec – potřebují zajet do garáží. A naši řidiči si navíc pochvalují ergonomiku a vysokou kvalitu interiéru," shrnuje Roel Kasbergen.

Jednoduše čitelné úspory díky systému MAN TeleMatics
Ve společnosti Vortex Logistics používají systém MAN TeleMatics pro určování spotřeby pohonných hmot a pro úplný přehled o flotile v reálném čase. Podle Roela Kasbergena je tento nástroj již nepostradatelný: "Díky systému MAN TeleMatics přesně víme, jak se který řidič chová ke svému vozidlu. Všeobecně můžeme říci, že naši řidiči jsou excelentní a řídí na špičkové úrovni, ale někdy se ukáže, že ještě můžeme najít prostor pro zlepšení. A díky systému můžeme všechno jednoduše a rychle vysvětlit."

Další informace na www.mantruckandbus.cz

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!