AutoEXPERT 5/2016

16 května 2016, 17:06

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 5/2016 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

03 Info
Nabídka školení od našich spolupracujících společností.

04 Novinky
Novinka v sortimentu společnosti ELIT ● Radost přezouvat ● Kompletní KIT BG dekarbonizace pro 4taktní motocykly, čtyřkolky a skútry ● Čas nových HFO chladiv pro autoklimatizace nastává ● Dva nové výrazné odstíny Spies Hecker ● Lesonal UV Filler ● 3D geometrie nově i pro TRUCK-BUS ● Jarní rozšíření sortimentu společnosti Nissens.

06 Spektrum
Značka MOGUL je na trhu nejznámější ● OSRAM v boji proti plagiátorům značkových produktů ● Nový katalog garážového vybavení Auto Kelly ● Nissens spouští vzdělávací program ● Zázemí v autě od společnosti SENCOR ● Rekvalifikační kurz pod taktovkou společnosti Toplac ● Analýza ojetých vozů na Sauto.cz a novinka Reporter na portálu Seznam.cz ● Unikátní výstava Velorex ● Společnost TRW Aftermarket obdržela ocenění Volvo.

12 Autoopravář junior 2016 – finále
Přinášíme reportáž z celostátního finále této soutěže.

14 Finskou cestou
Prověřeno v Bílém pekle. V této reportáži, v níž jsme se vypravili až za polární kruh, představujeme novou řadu pneumatik finského výrobce Nokian.

16 Projekt HELLA Garance plus na kompresory
V tomto rozhovoru vám country manažerka společnosti HELLA CZ, s. r. o., Mgr. Zuzana Schrötterová přiblíží projekt z oblasti klimatizační techniky.

18 Emise – věc veřejná – 2
Ve spolupráci s doc. Michalem Vojtíškem, M.S., Ph.D., z Centra udržitelné mobility při Strojní fakultě ČVUT v Praze jsme připravili sérii článků na toto téma.

20 ASEM informuje
Současné aktivity Asociace emisních mechaniků a opravářů popisuje Libor Fleischhans.

22 Informační systémy v ČR a SR – 4
Představujeme technické informační systémy na českém a slovenském trhu.

26 Budoucnost klimatizační techniky
O krátký rozhovor na toto téma jsme požádali zástupce společnosti Robert Bosch Petra Kunzla.

28 Filtry pevných částic koncernu PSA – 1
V této sérii článků, kterou jsme připravili ve spolupráci se specialisty koncernu PSA, vás seznamujeme s funkcí emisního systému vznětových motorů.

32 Moderní systémy přeplňování – 3
Specialista Petr Kohout, jednatel společnosti REMA TURBO s. r. o., odkrývá taje nejnovější technologie z oblasti turbodmychadel.

36 Metody proplachu chladicího systému automobilů
Autor článku, školitel konceptu Auto Clim Specialista společnosti Stahlgruber Dan Grmela, vysvětluje, jaké metody proplachu existují a jak fungují.

40 Diagnostická praxe – 3
Diagnostičtí specialisté AutoPROFITEAMu, servisního konceptu společnosti APM Automotive, se opět vracejí na stránky časopisu s novými případy z praxe.

44 Brzdový speciál – 3
Ve spolupráci se společností Federal-Mogul vás v tomto seriálu seznamujeme s aktuálním vývojem na poli třecích materiálů, s užitečnými informacemi o činnosti brzd a s praktickými návody na odstraňování běžných i méně běžných problémů s brzdovou soustavou.

46 Nýtování na vzestupu
V tomto článku se dozvíte, jak postupovat při nýtovém spojování dílů karoserií vozidel.

48 Závodní tatrovky na Dakaru 2016 – 1
Jaké tatry se zúčastnily nejnáročnějšího závodu světa – Dakaru 2016, přibližuje v tomto rozhovoru technický ředitel a člen představenstva společnosti TATRA TRUCKS, a. s., Radomír Smolka.

52 Tiráž + seznam inzerentů

Praktická dílna
Lakování – 2

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!