Iveco triumfuje v Rallye Dakar 2016

19 ledna 2016, 9:20

Po ocenění modelu Eurocargo „International Truck of the Year 2016“ a autobusu Magelys „International Coach of the Year 2016“ Iveco triumfuje i v Rallye Dakar 2016.

Iveco dobývá nejvyšší stupínek v Rallye Dakar 2016. Gerard De Rooy, vůdce týmu De Rooy Iveco PETRONAS, zvítězil v ročníku 2016 nejnáročnější světové rallye. Jeho výkon v průběhu třinácti etap opět ukázal vynikající jízdní a navigační schopnosti pilota a potvrdil kvality vozu Iveco POWERSTAR. Značka Iveco dominovala v top desítce Dakaru mezi pěti různými značkami trucků.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President to komentoval: „Vozidla Iveco triumfují v ročníku 2016 Rallye Dakar s obrovským úspěchem a uznáním, krátce po dosažení titulu „ International Truck of the Year 2016“ pro Eurocargo a „International Coach of the Year 2016“ pro Magelys. Iveco vložilo vynikající spolehlivost do svých nákladních vozidel určených na trasy Rallye Dakar, a tím umožnilo skvělým pilotům, aby předvedli svůj nejlepší výkon v závodě. Rád bych poděkoval Gerardu De Rooyovi, Federicu Villagrovi, Anton Van Genugtenovi, Pep Vilovi a Aleši Lopraisovi a jejich pozoruhodným týmům za jejich odhodlání a nasazení."

Toto je De Rooyovo druhé vítězství v Rallye Dakar v kategorii trucků. Na konci soutěže holandský mistr věnoval svou výhru svému belgickému navigátorovi Jurgenu Damenovi, který zemřel v loňském roce.

Na stupních vítězů na třetím místě stanul Federico Villagra, "El Coyote", jako objev tohoto ročníku. Argentinský pilot ve svém Iveco POWERSTAR byl následován milióny místních fanoušků na trhu, kde je Iveco lídrem.

Ton Van Genugten v jeho Trakkeru skončil pátý jako další velký objev Dakaru 2016.

A podařilo se mu zůstat v čele ostatních hlavních konkurentů, i když byl jenom jedním ze dvou rychlých servisních kamionů podporujících vedoucí trojici – De Rooy, Villagra a Loprais – a skončil na 5. místě. Unikly mu stupně vítězů jen proto, že zastavil, aby pomohl svému týmu, což svědčí o nádherném týmovém duchu týmu Iveco.

Španěl Pep Vila, za volantem dalšího Iveco Trakkeru, se umístil na desátém místě. Zkušený španělský pilot, nyní v jeho 6. Dakaru s Iveco a 5. s týmem De Rooy, bojoval až do konce a skončil v první desítce.

Rallye Dakar byla také velká příležitost pro Iveco vyzdvihnout výkon svých motorů: Iveco Cursor 13, vyráběný v Bourbon Lancy, ve Francii a speciálně připravený na závod od FPT Industrial v R & D centru v Arbonu, ve Švýcarsku, známý svým výkonem a spolehlivostí, poháněl nejnovější úspěchy Iveca v rallye.

Ročník 2016 Rallye Dakar s jeho 9.000km trasou Jižní Amerikou byla perfektní příležitost předvést všestrannost a sílu nákladních vozidel IVECO.

Celkové pořadí – nákladní vozidla

1. GERARD DE Rooy (NLD), IVECO, Co-pilot: MOI TORRALLARDONA (E), Mechanik: DAREK Rodewald (PL)
2. Mardeev (RUS), Kamaz
3. FEDERICO Villagra (Arg), IVECO, Co-pilot: JORGE PEREZ Companc (Arg), Mechanik: Memi Andres (Arg)
4. Stacey (NLD), MAN
5. TON VAN GENUGTEN (NLD), IVECO, Co-pilot: ANTON VAN LIMPT (NLD), Mechanik: Peter van EERD (NLD)
6. De Baar (NDL), Renault Trucks
7. Nikolaev (RUS), Kamaz
8. Valtr (CZE), Tatra
9. Versluis (NLD), MAN

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!