Renault Trucks T Cisternové vozidlo

12 listopadu 2015, 8:47

enault Trucks představuje speciální nabídku pro zákazníky, kteří se zabývají přepravou nebezpečných látek, potravin rychle podléhajících zkáze nebo chemických produktů. Renault Trucks T Cisternové vozidlo bylo koncipováno tak, aby splňovalo dva hlavní požadavky těchto oborů: užitečné zatížení a bezpečnost.

Přeprava nebezpečných nákladů podléhá zvláštním nařízením. Renault Trucks reaguje na požadavky svých zákazníků a nabízí jim model řady Renault Trucks T (International Truck of the Year 2015) v provedení Cisternové vozidlo. Díky speciální konfiguraci má vozidlo nižší hmotnost, čímž nabízí vyšší užitečné zatížení a je vybaveno množstvím prvků pro zvýšení bezpečnosti řidiče a přepravovaného zboží.

Renault Trucks T Cisternové vozidlo nabízí v sériové výbavě ráfky, nádrže a vzduchojemy z hliníku a odlehčenou točnici, které přispívají k nižší hmotnosti prázdného vozidla a tím k vyššímu užitečnému zatížení. Navíc byly některé postradatelné prvky zcela eliminovány – jako například spodní prodloužení dveří. Celkové užitečné zatížení vozidla v konfiguraci Sleeper Cab tak může být vyšší až o 270 kg v porovnání se standardní verzí modelu T.

Pravá strana podvozkového rámu je odstrojená a umožňuje tak snadnou montáž dalšího specifického vybavení nezbytného pro tento typ přepravy. Co se týče bezpečnosti řidiče a zboží je tento speciál sériově vybaven novým systémem kontroly tlaku v pneumatikách (Tyre pressure  monitoring System). Díky tomuto systému může řidič kontrolovat na přístrojové desce tlak v pneumatikách a tím zabránit jejich podhuštění a případnému poškození. Systém rovněž pomáhá optimalizovat spotřebu paliva a životnost pneumatik. T Cisternové vozidlo je sériově vybaveno pneumatikami s nejlepšími parametry na trhu z hlediska brzdné dráhy. Sériová výbava tohoto modelu dále obsahuje balíček Protects adaptivním tempomatem pro udržování bezpečné vzdálenosti od vpředu jedoucího vozidla, světla do zatáček, automatické rozsvěcení světel, xenonová světla, ostřikovač světel nebo systém kontroly tlaku v pneumatikách.

T Cisternové vozidlo získalo osvědčení ADR* pro přepravu všech druhů nebezpečných materiálů a je vybaveno ochranným krytem na výfukovém potrubí, vypínačem baterií anebo výstražnými svítilnami, které jsou vnitřní výbavou kabiny.

* ADR – Evropská dohoda o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!