Školní rok v MAN

10 listopadu 2015, 9:07

Více než 600 chlapců a děvčat patnácti národností nastoupilo v září na odbornou přípravu v MAN Group. K továrnám MAN v Německu, Rakousku a Turecku, které zabezpečují vyučování odborných předmětů přibyla továrna v polských Starachowicích, kde se šestnáct mladých Poláků učí v oboru automechanik.

V mnichovské továrně MAN přivítal 152 nových praktikantů Josef Schelchshorn, ředitel pro lidské zdroje v MAN SE a MAN Truck & Bus. "Odborné vzdělání v MAN má nejen dlouhou a úspěšnou tradici, ale v současnosti též zabezpečuje konkurenceschopnost naší společnosti, pokud jde o zaměstnance," zdůraznil. "Se zřetelem na demografické změny a nedostatek kvalifikovaných pracovníků je úspěšné dokončení učebního oboru důležitým základem pro další vývoj a garanci vysoké kvality našich výrobků a služeb."

Ve společnosti MAN si mládež mohla vybrat z dvaceti technických a osmi obchodních učebních oborů. V posledních letech pokračuje vítaný trend: stoupá procentu děvčat, která mají zájem o odborné vzdělání s technickým zaměřením. Kromě toho šance zaměstnat se po absolvování profesionální přípravy je velmi velká.

Minulý rok na federální, regionální či lokální úrovni vynikali v jednotlivých učebních oborech právě absolventi odborného vzdělávání u společnosti MAN. Faktory, které přispívají právě k tomuto úspěchu, leží též ve skutečnosti každoročních několika stovek stáží v továrnách MAN. Praxe v továrnách MAN bude nadále pokračovat, aby dovedla mládež k trvale pozitivní představě o společnosti MAN.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!