JEZDCI Z TÝMU PETRONAS DE ROOY IVECO VYSTOUPILI NA FESTIVALU ‘LES COMES 4X4’

9 dubna 2015, 8:22

Jezdci Gerard De Rooy a Pep Vila předvedli na festivalu „Les Comes 4×4“ k radosti všech návštěvníků působivou show za volantem nákladních vozů, s nimiž se zúčastnili rallye Dakar 2015.Nizozemský jezdec se této nejvýznamnější akce na jihu Evropy pro fanoušky terénních vozů, pořádanou jeho týmovým kolegou Pepem Vilou, zúčastnil již podruhé za sebou.

Jednoznačně největšími hvězdami letošního čtvrtého ročníku festivalu Les Comes 4×4” byli jezdci týmu Petronas De Rooy Iveco, Gerard De Rooy a Pep Vila, kteří tu vystoupili ve vozech, s kterými soutěžili v letošním rallye Dakar 2015. Tato akce, jež je největší událostí svého druhu na španělském poloostrově pro fanoušky terénních závodů, se konala minulý víkend v samosprávní oblasti Súria u Barcelony a navštívilo ji kolem 8.000 fanoušků terénních vozů z celé Evropy.

Nizozemský jezdec se této akce zúčastnil již podruhé v řadě. Kromě vozu, v němž De Rooy absolvoval Dakar – the Iveco Powerstar 501- a závodního vozu Pepa Vily, Iveco 509, zamířil letos do Barcelony také týmový vůz Trakker Evolution 3. Všechny tyto tři závodní vozy Iveco, které stály celé dva dny zaparkované před stánkem Iveco, byly hlavní atrakcí pro všechny návštěvníky akce a také hlavními lákadly v nejočekávanější části festivalu – speciálně připraveném závodu na 3 kilometry. Jezdci dokonce pozvali do kabiny několik návštěvníků, pro něž to byla jízda přímo ve voze jedinečným zážitkem!

Akce se zúčastnili i další přední jezdci z celého světa, např. Isidre Esteve, Van Ginkel, Jordi Juvanteny a Xavi Foj.

V lednu tým Petronas De Rooy Iveco bezpečně projel cílovou čárou Dakaru v Buenos Aires poté, co absolvoval jeden z nejnáročnějších závodů v historii a rozhodně nejtěžší závod v Jižní Americe vůbec. Ze 420 účastníků, kteří vyrazili na startu, jich dokončilo závod pouze 216. Přestože tým Iveco neobsadil místo na stupních vítězů, podařilo se mu vyhrát hned čtyři etapy.

Jedničkou týmu Iveco byl Hans Stacey, který skončil celkově šestý. Gerard De Rooy musel bojovat se zlomenou zadní nápravou, která ho během čtvrté etapy málem vyřadila ze závodu a nakonec mu také znemožnila boj o nejpřednější místa. Přesto se nevzdal a z 32. místa vystoupal až na konečné 9. místo. Pep Vila, který pro De Rooye a Staceyho odváděl během celého rallye neocenitelné služby, skončil třináctý.

Vůz Iveco Powerstar, v kterém jezdí De Rooy (s prodlouženou verzí kabiny), má nejvyšší povolenou hmotnost (MAM) 8,6 tun v nenaloženém stavu a 9,4 tun v provozním stavu. Je 6,8 metrů dlouhý, 2,55 metrů široký a 3 metry vysoký. Je osazený 12,9L motorem Euro VI Cursor 13 se šesti válci v řadě a výkonem až 1000 hp, spřaženým s automatickou převodovkou ZF. Vilův vůz, Iveco Trakker Evolution 3, je osazen podobným motorem o výkonu 900 hp. Oba jsou vybaveny systémem pro vypuštění a nahuštění pneumatik přímo z kabiny.

Festival ‘Les Comes 4×4’, který je nejvýznamnější událostí svého druhu v jižní Evropě, se může pochlubit více než 70 kilometry závodních tratí o různém stupni náročnosti plus množstvím aktivit včetně kurzů navigace, extrémních soutěží, speciálních testů terénních vozidel (SUV) a aktivit pro děti. Letošní ročník přilákal přes 1.500 vozidel a kolem 8.000 návštěvníků, kteří se tu účastnili nejrůznějších aktivit. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!