De Rooy Truck Team vyhrál Dakar 2016 na pneumatikách Goodyear

18 ledna 2016, 14:51

Tým De Rooy vyhrál v soboru 16. ledna soutěž kamionů na závodě Dakar 2016 na standardních terénních pneumatikách Goodyear ORD. S délkou 9000 kilometrů, které musí závodníci během třinácti dnů zvládnout v nejobtížnějším terénu, jenž mohou Argentina a Bolívie nabídnout, je Dakar -známý také jako Odyssea – považován za nejtěžší závod na světě.

De Rooyův Powerstar Iveco #501 za sebou nechal více než 50 kamionů z celého světa a pocty pro vítěze přijal na konci vyčerpávající etapy v Rosariu. Posádku trucku obutého do off-roadových pneumatik Goodyear ORD v rozměru 375/90R22.5 vyrobených v Lucembursku tvořili řidič Gerard de Rooy z Nizozemska, navigátor Moises Torrallardona ze Španělska a mechanik, Polák Darek Rodewald. Kromě toho, že De Rooyův tým vyhrál dakarskou soutěž kamionů, dojelo navíc jeho rychlé podpůrné nákladní vozidlo rovněž na pneumatikách Goodyear ORD s řidičem Tonem Van Genugtenem závod na pátém místě celkového pořadí. Jde o druhé De Rooyovo vítězství v dakarské soutěži kamionů po úspěchu v roce 2012, ale o první na pneumatikách Goodyear.

„Goodyear nám před Dakarem zajistil skvělou technickou podporu a poradenství, zvláště pokud jde o doporučení správného huštění. Podmínky na Dakaru jsou bezpochyby zdaleka nejtvrdší. Zahrnují to nejhorší ze všeho: včetně písku, skal a bahna, takže pneumatiky jsou jedním z nejdůležitějších faktorů. Off-roadové pneumatiky Goodyear ORD 375/90R22.5 udělaly fantastickou službu a klíčovým způsobem se podílely na našem vítězství,“ řekl Gerard De Rooy.

„Blahopřejeme Gerardovi De Rooyovi a jeho týmu k jejich fantastickému úspěchu a výhře v celkové klasifikaci kamionů na Dakaru 2016. Byl to opravdu náročný, extrémní test našich terénních nákladních pneumatik Goodyear ORD v praxi. Vítězstvím ve třídě kamionů a pátým místem rychlého podpůrného vozu Gerard de Rooy a jeho tým prokázali, že jde o velice výkonné pneumatiky dokonce i při nasazení v extrémním terénu,“ řekl Benjamin Willot, ředitel marketingu nákladních pneumatik Goodyear v Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Tým De Rooy z Nizozemska nastoupil do závodu Dakar 2016 se třemi nákladními vozidly na terénních pneumatikách Goodyear ORD. Vedle hlavního závodního kamionu za volantem s Gerardem De Rooyem to byl kamion jeho týmového kolegy Aleše Lopraise a rychlé podpůrné vozidlo, které řídil Ton van Genugten. K volbě pneumatik Goodyear přistoupili po rozsáhlých společných zkouškách s techniky lucemburského Goodyear Innovation Center, kteří týmu pomohli doladit nejlepší nastavení a optimalizovat výkon pneumatik pro nejrůznější podmínky závodu Dakar 2016.   

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!