Goodyear vyvinul nové unikátní návěsové pneumatiky na míru

26 září 2017, 18:08

Třicet let spolupráce předního přepravce osobních vozidel ECM a společnosti Goodyear vedlo k vývoji speciálních návěsových pneumatik zkonstruovaných přímo na míru. Nejnovější takové pneumatiky začaly sloužit zcela nedávno.

Speciální návěsové pneumatiky Goodyear

Společnost ECM (Vehicle Delivery Service) Ltd byla založena před 35 lety a v současné době je považována za předního evropského poskytovatele služeb automobilové logistiky. Její vozový park tvoří 520 speciálních vozidel, díky nimž může každým rokem přepravovat na 1,3 milionu vozů.

Na rozdíl od většiny jiných dopravců, kteří provozují běžné návěsy, vyžadují na zakázku stavěné přepravníky společnosti ECM také speciální pneumatiky. Jen díky nim lze zvýšit přepravní kapacitu nízkoložných přepravníků s mimořádnou vnitřní šířkou úložné plochy až na 11 vozidel.

Aby bylo možné dodržet předpisy ohledně vnější šířky vozidla a přitom vytvořit dostatečný prostor, aby se přepravovaná auta vměstnala i za podběhy návěsu, musí být jeho pneumatiky velmi úzké. Kromě toho však musí unést i zatížení 7.100 kilogramů na nápravu.

Pneumatiky, které Goodyear v reakci na nejnovější požadavky společnosti ECM vyvinul letos, mají rozměr 295/60R22.5 152J a navazují na pneumatiky Goodyear RHS II. Nabízejí vyšší zatížení/rychlost a jsou vybaveny speciální běhounovou směsí, která omezuje jejich zahřívání při provozu.

Testování návěsových pneumatik Goodyear

Při intenzivních testech v praktickém provozu se nové pneumatiky osvědčily pro provoz v podmínkách přepravy osobních aut a vysloužily si tak označení FRT (Free Rolling Tyre). Spolu s předchozí řadou nyní již tvoří součást portfolia nákladních pneumatik Goodyear Dunlop.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!