Firma TATRA TRUCKS se představila na Dnech NATO

21 září 2017, 9:25

Na každoroční největší bezpečnostní akci ve stření Evropě známé jako Dny NATO a Vzdušných sil Armády České republiky ani letos nechyběl holding CZECHOSLOVAK GROUP a automobilka TATRA TRUCKS.

Tatra Titus

Na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě Mošnově se už několik let koná jedna z největších a nejnavštěvovanějších bezpečnostních show na evropském kontinentu – Dny NATO a Vzdušných sil Armády České republiky. Letos se akce uskutečnila o víkendu 16. a 17. září. Vedle ozbrojených složek České republiky i partnerských zemí NATO se na Dnech NATO prezentují i společnosti zabývající se výrobou, vývojem i modernizacemi obranné techniky. K největším už tradičně patří holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a automobilka TATRA TRUCKS, jež jsou zároveň i jedněmi z hlavních partnerů Dnů NATO.

Tatra Prasident a T 815 VE 6x6

Letos společnosti patřící do holdingu CSG a kopřivnická TATRA TRUCKS ve společné expozici ve VIP zóně předvedly modernizovanou samohybnou houfnici DANA M1 M, samohybný minomet na podvozku Pandur II 8×8 CZ a také obrněné vozidlo TITUS. V tzv. relax zóně byla k vidění celá řada automobilů TATRA, konkrétně šlo o závodní dakarský speciál TATRA BUGGYRA a renovovaný originální dakarský závodní vůz TATRA T 815 VE 6×6 „Ostrý II“ z roku 1986, dále pak vojenské vozy TATRA FORCE a TATRA TACTIC, nejnovější nákladní vůz TATRA PHOENIX v limitované edici PRÄSIDENT, který vznikl k výročí 120 let výroby automobilů v Kopřivnici, a také hasičský speciál TATRA TERRN°1. Premiérově byl k vidění i zcela nový vůz AVIA INITIA řady D v provedení Euro 6, který společnost AVIA MOTORS (patřící do holdingu CSG) oficiálně představila 5. září při slavnostním spuštění výroby.

Související články

Ukázková spolupráce zbrojařských firem
Ukázková spolupráce zbrojařských firem

Čtyřicet jedna kusů valníkových vozidel se zadním zvedacím čelem, postavených na podvozcích TATRA FORCE 8×8.1R se čtyřdveřovou pancéřovanou kabinou KAPA, je excelentní ukázkou spolupráce napříč mnoha zbrojařskými firmami v České republice.

Armáda ČR nakoupí obrněná vozidla TITUS na podvozku TATRA
Armáda ČR nakoupí obrněná vozidla TITUS na podvozku TATRA

Vláda České republiky v pondělí 24. 7. 2017 schválila zakázku na pořízení obrněných vozidel TITUS pro potřeby ozbrojených sil. Armáda České republiky tak do své výzbroje postupně získá na šest desítek těchto vozidel ve třech provedeních.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!