Značka ISUZU v Čechách výrazně posiluje!

26 ledna 2016, 8:31

Co je nového a jak se prodávají v Čechách auta značky ISUZU, na to odpovídá František Voříšek ze společnosti ProScan a.s., který má na starosti prodej nákladních vozů ISUZU a nyní také nově segment užitkových vozidel Pick-up ISUZU D–MAX.

ISUZU od letošního roku funguje v Česku v novém jednotném uskupení „FOR ISUZU CZECH GROUP“, které zahrnuje prodej nákladních vozů, autobusů, pickupů, veškeré servisní služby a prodej originálních náhradních dílů ve všech segmentech ISUZU. František Voříšek představil poprvé na veletrhu CZECHBUS 2015 v Praze atraktivní model užitkového vozidla ISUZU D-MAX.

Značka ISUZU má v našich končinách stále trochu exotický nádech, ale díky vašim aktivitám se dostává do povědomí veřejnosti v Čechách. V čem spatřujete hlavní přednosti nákladních vozů ISUZU?
Je to prověřená japonská kvalita a vozidla jsou nenáročná na obsluhu i údržbu. Jedná se o jednoduché a účelné technické řešení vozů s robustním podvozkem a vlastní konstrukcí motorů ISUZU. V neposlední řadě chci zmínit koncepci podvozku se sklápěcí kabinou již od našich nejmenších vozů o celkové hmotnosti do 3,5 tuny. Důležité je také připomenout široký rozsah produktové nabídky, která zahrnuje vozy od 3,5 do 14 tun celkové hmotnosti, tři šířky kabiny a několik variant motorů.

V jakých oblastech podnikání vidíte pro ISUZU největší uplatnění?
Z kabin nákladních vozů ISUZU je velmi dobrý výhled a v kombinaci s agilností podvozku to naše vozy předurčuje pro použití v centrech měst a pro regionální a rozvážkovou dopravu. Pole působnosti u lehkých nákladních vozů ISUZU je širší, než si dokážeme představit.

Dobrým příkladem využití je například  tzv. malé podnikání, kdy naše auta s úspěchem provozují řemeslníci, malé stavební firmy, zahradnictví a další. ProScan – ISUZU dokáže velmi operativně vozidla přizpůsobit nárokům zákazníka. Proto auta od nás potkáte jak při zásobování uhlím, tak například při rozvozu ovoce a zeleniny, kdy je vozidlo vybaveno izotermickou skříní, ale těch příkladů je pochopitelně daleko víc. Variabilnost je naší silnou stránkou a také konkurenční výhodou.

Máme řadu dokonalých podvozků a ve spojení s vysoce kvalitními nástavbami dodáváme konkurence schopná vozidla, která v mnoha aspektech předčí běžnou nabídku na našem trhu. Není snad odvětví v našem hospodářství, mimo dálkové dopravy, kde by naše vozidla z produkce ISUZU nenašla uplatnění.           

Za krátkou chvíli vašeho působení na českém trhu jste prodali poměrně dost aut. Jaké jsou první ohlasy od vašich zákazníků?
Je pro nás příjemné, že ohlasy na vlastnosti lehkých nákladních ISUZU jsou veskrze pozitivní. Když se našich zákazníků ptáme, ta odpověď je vždy jednoznačná. Kvalitní, jednoduché, spolehlivé auto, přesně to, co jsme očekávali. Můžeme říct, že nás to těší, je to také jeden z aspektů, proč se nám obchod s ISUZU tak dobře rozbíhá, je to na základě reklamy z dobrých referencí.  

Vy dovážíte množství podvozků, na které zadáváte montáž různých nástaveb. Jaké typy nástaveb pro vaše zákazníky necháváte montovat nejčastěji?
Jak vyplývá z předchozích odpovědí, bavíme se především o nástavbách pro segment regionální rozvážky různých typů zboží. Největší procento prodaných vozů napříč kategoriemi jsou nosiče kontejnerů a sklápěče. Dále modifikace skříňových a valníkových nástaveb s plachtou, případně s hydraulickým zdvíhacím čelem apod. Stavěli jsme také například přepravník zvířat, což dokazuje, že jsme schopni řešit i velmi individuální požadavky zákazníků. Je toho určitě ještě mnoho, co dokážeme my a co dokážou naše podvozky. V budoucnu naši zákazníci určitě objeví i další varianty, podobné těm, které vidíme u ISUZU ve světě, jakou jsou například auta na odvoz komunálního odpadu, hasičské vozy, zvedací plošiny a zametací vozy, je toho skutečně hodně, co jsme nyní schopni našim zákazníkům nabídnout.

Dokážete zákazníkům pomoci specifikovat vozidlo tak, aby svými vlastnostmi co nejlépe vyhovovalo jejich provozu, zejména nárokům na nosnost a celkovou funkčnost vozidla v konkrétních podmínkách?
Děkuji za důležitou otázku. My se zaměřujeme na individuální přístup k zákazníkovi. Každý klient má jiné potřeby a stejně tak různé druhy provozu vyžadují různé přístupy při stavbě vozidla. My provedeme analýzu potřeb zákazníka a v součinnosti s nástavbářem doporučíme nejvhodnější řešení podvozku a nástavby. To je také jednou z věcí, pro které si nás zákazníci cení, pomáháme jim najít nejoptimálnější variantu, která jim bude nejlépe fungovat. Využíváme k tomu dvacetiletých zkušeností, doby, po kterou se společnost ProScan pohybuje v obchodu s užitkovými vozidly.  

Které vlastnosti ISUZU byste chtěl vyzdvihnout z pohledu konkurenčních výhod, které jsou rozhodující při výběru pro vaše zákazníky?
Naši zákazníci chválí především spolehlivost, výkonné a ekonomické motory ISUZU, konstrukční řešení a užitečnou hmotnost podvozků. Někdy také rozhoduje i rychlá doba dodání podvozku k nástavbářovi. Výjimečnost ISUZU vidíme v jeho schopnostech uplatnění v mnoha sférách průmyslu a podnikání. S lehkými nákladními vozy ISUZU se běžně potkáváme v USA, Indii, Africe, v celé Asii a také čím dál tím více i u nás v Evropě. To vše svědčí o jeho mimořádných provozních vlastnostech, které jsou rozhodující i pro naše zákazníky.      

Dnes zákazník hodnotí vozidla podle užitné hodnoty, poměru kvality a ceny. Jak právě tady si značka ISUZU stojí, čeho si vy na ISUZU nejvíc vážíte a co byste rád zdůraznil?
Značku ISUZU lze srovnávat se všemi etablovanými značkami na našem trhu. V některých kategoriích dokonce nechává konkurenci za sebou. Cením si také vysoké kvality originálních japonských dílů. Je zde velmi vyvážený poměr kvality a ceny. Náš zákazník si u nás kupuje auto s mimořádnou přidanou hodnotou v podobě užitných vlastností měřených hodnotami spolehlivosti, nenáročnosti na údržbu a v neposlední řadě i ekonomice provozu.

Na veletrhu CZECHBUS vaše společnost poprvé představila Pick-up ISUZU D-MAX. V jakých modifikacích nové vozy nabízíte?
Velkou devizou vozů ISUZU D-MAX je jejich variabilita a velké množství volitelných prvků pro uzpůsobení vozidla potřebám majitele. Varianty kabin jsou Single Cab (dvoumístná) a Space Cab (čtyřmístná s proti sobě otevíranými dveřmi pro lepší nastupování), Double Cab (pětimístná) je k dispozici jako klasický pick-up. Samozřejmostí jsou nepřeberné kombinace příslušenství. Dle typu kabiny lze zvolit jednu ze tří variant výbavy (Basic, Custom a Premium).

Čeho si Vy na D-MAXu nejvíc ceníte a v jakých oblastech vidíte jeho uplatnění?  
Jako člověku, který se pohybuje mezi nákladními auty, mi imponuje, že koncepce D-MAXe vychází z podvozku nákladního auta. Bavíme se hlavně o možnosti dodat pouze kabinu s podvozkem ve verzích Single Cab a Space Cab, na který lze osadit celou škálu nástaveb (sklápěč, sypač s radlicí, pojízdná dílna atd.). D-MAX také může tahat brzděný přívěs o hmotnosti až 3,5 tuny.

Společnost ProScan má dvacetileté zkušenosti s prodejem a servisem těžkých nákladních vozů, jaký to má vliv na prodej automobilů ISUZU?
Získané zkušenosti uplatňujeme v každodenní činnosti. Zákazníci pak mají jistotu vysoké kvality servisních i prodejních služeb. ISUZU pro nás není pouze pokus, ale velmi sofistikované řešení rozšíření produktové řady těžkých nákladních automobilů, abychom byli našim zákazníkům schopni nabídnout celé portfolio pro nákladní dopravu ve všech váhových kategoriích.      

Co byste chtěl vašim, případně i novým zákazníkům na závěr vzkázat?
Jsme tu pro vás. Děkujeme za dosavadní přízeň a doufáme, že i v budoucnu budeme spolehlivým partnerem nejen při prodeji, ale i v servisních službách. Věřím, že i další zákazníci přijdou značce ISUZU na chuť a objeví v ní mimořádný potenciál všestranného využití.

Vždy máme k dispozici demo vůz, aby si zájemci mohli vyzkoušet v praxi atributy vozů ISUZU. Zavolejte, napište a domluvte si s námi schůzku, přijďte si nové vozy ISUZU vyzkoušet.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!