Návěsy Kögel s maximální povolenou výškou čtyři metry používané u společnosti Ford

17 prosince 2015, 9:31

Společnost Ford-Werke GmbH před nedávnem převzala do vozového parku celkem 72 návěsů Kögel s bohatou individuální výbavou. Ford bude tyto návěsy využívat zejména v logistice nákupů od dodavatelů automobilového průmyslu do závodů společnosti Ford, jakož i pro přepravu materiálu just in time v rámci podnikové dopravy po Evropě. Nové návěsy Kögel tak přispějí k hladkému fungování v rámci dodavatelského řetězce společnosti Ford.

52 nových návěsů Kögel Mega – perfect height
Výškově optimalizovaný návěs Mega – perfect height splňuje požadavky na maximální dovolenou výšku čtyři metry. Velkoobjemový návěs Kögel spoléhá při optimalizaci výšky na inteligentní kombinaci volby pneumatik a snížení výšky hrdla sedla z 90 na 55 milimetrů – a to při zachování stability. Při vlastní hmotnosti od 6,4 tuny jsou zaručeny vysoké hodnoty užitečného zatížení. Díky mechanicko-hydraulické zvedací střeše, která patří do sériové výbavy, lze jednoduše nakládat i vykládat tři pletivové boxy stohované na sobě, jak je obvyklé v automobilovém průmyslu.

Individuální výbava pro Ford
72 nových návěsů Kögel má bohatou individuální výbavu. Například pro námořní a trajektovou přepravu bez doprovodu zahrnuje výbavu RoRo se čtyřmi páry zátěžových kotevních ok pro těžké náklady a kompaktní kluznou plochou o tloušťce osmi milimetrů. Optimální zajištění nákladu je vyřešeno pomocí 13 párů kotevních ok ve vnějším rámu. V návěsech Cargo jsou všechna kotevní oka zpevněna na tažnou sílu 4.000 kilogramů na každé oko a u návěsů typu Mega je toto zesílení provedeno u devíti párů. Dále jsou návěsy vybaveny akustickým varovaným signálem a pro bezpečné najetí na rampu zadním monitorovacím systémem s funkcí automatické brzdy. Tato jednotka ukazuje vzdálenost od objektu za návěsem a umožňuje ovládání naprogramovaných funkcí EBS a odpružení. Aby nedošlo k poškození náprav v důsledku přetížení, a za účelem dodržení maximálního zatížení na nápravu stanoveného zákonem jsou návěsy pro Ford vybaveny navíc regulací rozvoru nápravy. Ta využívá EBS návěsu pro měření zatížení nápravy, a když není vozidlo plně naložené nebo je částečně vyložené, automaticky zvedá poslední nápravu návěsu. Tak se část hmotnosti automaticky přenese z královského čepu tahače na první a druhou nápravu návěsu.

20 nových návěsů Kögel Cargo
Stejně jako Kögel Mega – perfect height boduje u Fordu svou rozsáhlou sériovou výbavou i návěs Cargo: Díky sériově dodávané celistvé střešní plachtě Kögel nepředstavují prověšené popruhy při otevřené střeše žádný problém, protože jsou integrovány do střešní plachty. Tím je vyloučena i možnost zachycení popruhů při nakládce a vykládce. Návěs Kögel Cargo dále nabízí nízkou vlastní hmotnost, velkou kapacitu a vysoké zatížení točnice. Vlastní hmotnost návěsu bez příslušenství činí asi 6.000 kg. Z toho důvodu je vhodný převážně pro přepravu těžkých nákladů. Díky certifikaci ČSN-EN-12642 XL není u tvarově kompaktních nákladů nutné žádné dodatečné zajištění.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!