Iveco: Nové Eurocargo, nákladní auto městem oblíbené, získalo ocenění International Truck of the Year 2016

23 listopadu 2015, 14:50

Porota, kterou tvořilo 25 evropských novinářů píšících dlouhá léta o užitkových vozidlech, zvolila nové Eurocargo za mezinárodní nákladní vozidlo roku 2016. Prestižní ocenění, už čtvrté pro Iveco za poslední 4 roky, potvrzuje úsilí značky Iveco v oblasti vývoje technologií a její zaměření na snižování nákladů na vlastnictví (TCO) a udržitelnou dopravu.

Nové Eurocargo je mezinárodní nákladní vozidlo roku 2016. Porota, kterou tvořilo 25 novinářů z 25 významných časopisů o užitkových vozidlech z celé Evropy, udělila novému Ivecu Eurocargo prestižní ocenění. Nové Iveco ze segmentu nákladních vozidel střední třídy porazilo silnou konkurenci a získalo ocenění za „největší přínos k efektivnosti silniční dopravy na základě kritérií, jako jsou technické inovace, komfort, bezpečnost, jízdní vlastnosti, spotřeba paliva, vliv na životní prostředí a celkové náklady na vlastnictví (TCO)“.

Toto čtvrté ocenění je přírůstkem k titulu „International Truck of the Year pro rok 2013“ udělené modelu Stralis, „International Van of the Year pro rok 2015“ pro Daily a „International Coach of the Year pro rok 2016“, který získal model Magelys. Jde o důležité uznání silného zaměření značky Iveco na technologie pro udržitelnost a snižování celkových nákladů na vlastnictví.

Gianenrico Griffini, předseda soutěže International Truck of the Year, shrnul verdikt poroty: „Značka Iveco dodala nový nákladní automobil střední třídy, který opět zvýšil laťku ve vysoce konkurenčním segmentu, v němž se Eurocargu během uplynulých 25 let dařilo nastavovat laťku na trhu.“

Výsledek hlasování byl oznámen na veletrhu profesionálních dálkových a městských dopravců, který se koná každé dva roky ve francouzském Lyonu. Pierre Lahutte, prezident značky Iveco, převzal ocenění od p. Griffiniho na galavečeři veletrhu, která se konala v Lyonské obchodní komoře, a takto se vyjádřil: „Jsme velmi hrdí na takové uznání pro naše nové Eurocargo, nákladní vozidlo městem oblíbené, protože je ohleduplné vůči lidem i životnímu prostředí. Jde o nejnovější generaci vozidel, jichž se prodalo půl milionu kusů po celém světě a která si už léta drží vedoucí postavení v segmentu nákladních vozidel střední třídy v Evropě. Za poslední 4 roky jsme získali toto ocenění ve všech kategoriích: jde o absolutní rekord. Jsme jediným výrobcem nákladních vozidel a autobusů, který vyrábí 4 „vozidla roku“, což vnímáme jako velké uznání za investice, které naše společnost vložila do modernizace modelové nabídky, a zároveň jako potvrzení vedoucího postavení našich technologií, například systému Euro VI HI-SCR.“

Udržitelnost a energetická účinnost jsou základem úsilí značky, které vedlo k výzkumu v oblasti snižování spotřeby a emisí tradičních vznětových motorů. Tento výzkum později přinesl značce Iveco výhodu v podobě technologie motorů Hi-SCR. Toto zaměření vedlo i k podpoře využívání alternativních paliv a získání vedoucího postavení značky Iveco na evropském trhu v oblasti pohonu na zemní plyn.

Nové Eurocargo završuje vývoj modelové řady Iveco se zavedením významných inovací v oblasti motorů, bezpečnosti, komfortu, snižování nákladů a ohleduplnosti k životnímu prostředí. Za vývojem stojí hodnoty značky – technologie, snižování celkových nákladů na vlastnictví (TCO), udržitelnost a neustálé posilování obchodního partnerství se zákazníky. Cíl společnosti nejlépe vyjadřuje motto: „Iveco. Váš partner pro trvale udržitelnou dopravu.“

Eurocargo je jediné nákladní vozidlo střední třídy odpovídající normě Euro VI, které splňuje emisní normy jen s jediným systémem na potlačování emisí, systémem Hi-SCR s pasivním filtrem pevných částic. Toto jedinečné řešení nemění proces spalování, protože funguje na principu přívodu čerstvého vzduchu místo recirkulace výfukových plynů. Motory Iveco Tector 5 a Tector 7 jsou optimalizovány pro typické provozní podmínky při výjezdech do města a nové turbodmýchadlo umožňuje vozidlu dynamicky reagovat na zrychlování a rozjíždění, což vede k výraznému snížení spotřeby paliva.

V návaznosti na vedoucí postavení značky Iveco v oblasti pohonu na zemní plyn je nové Eurocargo dostupné i ve verzi „super-eco“, která jezdí na stlačený zemní plyn (CNG) a nabízí nižší dopad na životní prostředí a ekonomický přínos ve srovnání se vznětovou verzí. Šestilitrový motor Tector s výkonem 210 koňských sil přináší značné výhody v oblasti účinnosti, emisí a údržby. Toto vozidlo už dnes splňuje emisní požadavky kroku C normy Euro VI (nabývající platnost k 31. 12. 2016) a smí vstupovat do městských center s omezeným vjezdem, což představuje klíčovou výhodu při rozvozu zboží s několika zastávkami. Vozidla Eurocargo s pohonem na zemní plyn jsou navíc mimořádně tichá, díky čemuž jsou ideální pro noční práce ve městech.

Eurocargo je skutečně ideální parter do města: šetrný k životnímu prostředí, tichý, úsporný, snadno ovladatelný a pohodlný – skutečná „kancelář na kolech“. Díky těmto výhodám a celkovým nízkým nákladům na vlastnictví se stává partnerem pro udržitelnou dopravu. Reklamní slogan „Nákladní auto městem oblíbené“ dokonale vystihuje Eurocargo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!