Investice do „zelené továrny“: MAN staví novu lakovnu v mnichovském výrobním závodě

9 listopadu 2015, 9:30

Za účasti mnichovského starosty Dietera Reitera vedení společnosti MAN Truck & Bus položilo na podzim letošního roku symbolický základní kámen nové lakovny kabin. Moderní a efektivní linka pro základní povrchovou a antikorozní úpravu bude postavená na ploše 18.000 m2 v bezprostřední blízkosti stávající lakovny.

Novou výrobní sekci spustí do provozu v roce 2017. Projekt, který si vyžádá celkovou investici přibližně 80 milionů eur je součástí budoucího programu MAN Truck & Bus AG.

Vysoce efektivní proces lakování v nové hale tvoří předpříprava, katodické ponorné lakování s rotováním, utěsňování spojů a aplikace výplní. Otáčení při ponorném lakování umožňuje významnou redukci spotřebního materiálu a chemikálií. Navíc velmi účinný systém čištění a filtrování snižuje úroveň jemných částic v odváděném vzduchu o 90% a spotřebu vody o 80%. Kromě toho, uplatnění nových technologií, které šetří zdroje, umožňuje společnosti MAN omezit emise v provozu na polovinu, zlepšit míru využívání laku o 15% a spotřebu energie snížit o 25%.

"Investice do nové lakovny reprezentuje milník pro výrobní lokalitu Mnichov. Umožní nám významně zvýšit efektivitu práce při lakování kabin, ale rovněž tak dosáhnout vyšší kvality samotného procesu lakování. Nejnovější technologie příznivé životnímu prostředí jsou významným příspěvkem k našemu strategickému cíli – zelená fabrika. Nové systémy nám umožňují vytvořit důležitou a udržitelnou bázi, ze které jsme schopni odvíjet procesy s nízkým dopadem na životní prostředí s maximální efektivitou při současné i budoucí výrobě našich produktů," řekl k výstavbě nové lakovny Dr. Carsten Intra, člen představenstva pro výrobu a logistiku ve společnosti MAN Truck & Bus.

Pan Saki Stimoniaris, předseda závodní rady, zdůraznil význam stavby pro budoucnost: "Investice do lakovny je pro nás neoddělitelnou součástí zabezpečení vysoké míry zaměstnanosti v regionu. To znamená, že si uchráníme pracovní místa ve výrobě kabin, součástí které je právě nová lakovna a koneckonců i mnohé další."

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!