Reality Road: Neohrožený kaskadér s Volvo FH na dvou kolech

12 června 2015, 9:25

V televizním seriálu společnosti Volvo Trucks „Reality Road“ je vozidlo Volvo FH podrobeno nekompromisní pevnostní zkoušce, když v okolí Berlína jezdí jen po dvou kolech.

„Takovýto kaskadérský kousek klade obrovské nároky na řidiče i na vozidlo,“ říká manažer kaskadérů Peter Pedrero.

Ve třetí epizodě televizního seriálu společnosti Volvo Trucks „Reality Road" jezdí nákladní automobil v okolí Berlína jen na dvou kolech. Tento kaskadérský kousek byl předváděn při záznamu scény pro hudební klip se zpěvačkou Mapei, který se v rámci seriálu natáčel.

„Jízda na dvou kolech vyžaduje mimořádnou přesnost. Vozidlo se musí naklonit přesně pod úhlem 45 stupňů. Pokud by se naklonil méně, spadl by zpět na všechna čtyři kola. Pro řidiče je proto nejdůležitější udržovat nákladní vozidlo přesně ve správném úhlu," vysvětluje manažer kaskadérů Peter Pedrero.

Příprava musela být velmi pečlivá: 12,5 metru dlouhá a 140 cm vysoká rampa musela mít náklon přesně 30 stupňů, aby nákladní vozidlo vychýlila na požadovaný úhel 45 stupňů. Za volantem seděl řidič kaskadér Walter Melis, jeden z předních světových specialistů pro jízdu na dvou kolech.

„Jízda s nákladním vozidlem na dvou kolech je jedním z nejobtížnějších kousků, které lze provést. Při řízení musím být absolutně koncentrovaný, protože ve skutečnosti vozidlo vyvažuji svou vlastní vahou – řídím doslova sedací částí," říká Walter Melis.

Kaskadérský kousek na dvou kolech byl nejen součástí budoucího hudebního klipu zpěvačky Mapei, ale je také součástí kampaně společnosti Volvo Trucks vedené pro Volvo Trucks Services.

„Cílem kampaně je předvést sílu nabídky servisu společnosti Volvo Trucks. Pravda je, že díky našim službám konektivity můžeme monitorovat stav individuálních vozidel v reálném čase, což jsme také během kaskadérského kousku prováděli. Se spolehlivými informacemi o stavu vozidla je možné plánovat servis individuálně a tím také zajistit produktivitu," vysvětluje ředitel PR společnosti Volvo Trucks Per Nilsson.

Fakta o kaskadérském kousku
Kaskadérský kousek na dvou kolech byl proveden na uzavřené testovací trati poblíž Berlína. Pro maximální bezpečnost byla během filmování na místě přítomna sanitka se zdravotníky a velký tým kaskadérů. Celé provedení bylo předem pečlivě naplánováno.

Volvo Trucks Services
Pro maximální využití nákladního vozidla, musí být zajištěn ten správný servis. Podle studie provedené společností Volvo Trucks můžete osmi z deseti neplánovaným odstávkám zabránit správným servisem. Díky servisní nabídce společnosti Volvo Trucks je zaručena produktivita nákladního automobilu a stejně tak i nižší spotřeba paliva a bezpečnost řidičů. Tyto služby zahrnují také školení řidičů, Fuel Advice a 24h servis prostřednictvím Volvo Action Service.

Fakta o „Reality Road"
Televizní seriál společnosti Volvo Trucks „Reality Road" sestává z osmi epizod, uváděných postupně s periodou tří týdnů. Cílem seriálu je předvedení nabídky servisu společnosti Volvo Trucks a současně vytvoření zábavního pořadu, který zaujme široký okruh diváků.

Sledujte Reality Road: https://www.youtube.com/playlist?list=PLKFJ3tQvdojQpbfxwoh-HT7d9icu4o9Ls

After Show: Na dvou kolech: https://www.youtube.com/watch?v=jIYCuwCYfz4

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!