Společnost Kögel představuje vlastní telematický systém pro návěsy

5 května 2015, 8:18

Vlastní telematický systém společnosti Kögel pro návěsy s názvem Kögel Telematics oslaví na veletrhu transport logistic svou premiéru. Ve veletržním stánku 312 v hale A6 je na modelu v měřítku 1:10 názorně zobrazeno, ke kterým datům se řidiči, přepravci a zákazníci mohou prostřednictvím nového systému snadno a pohodlně dostat. Pokud se dosud u Kögel Telematics jednalo o pořízení součásti, která spolupracovala s webovým portálem partnera, vsadila nyní společnost Kögel na zcela nový systém speciálně nastavený na návěsy Kögel. V budoucnosti tak budou zákazníci společnosti Kögel u svých návěsů profitovat z nenákladného vysoce moderního a spolehlivého telematického systému, který poskytuje přístup v reálném čase k lokalizačním datům, údajům o chladicím systému, o datech EBS u přívěsu a návěsu, a to na přehledném, intuitivním a snadno ovladatelném webovém portálu Kögel.

Nový telematický modul společnosti Kögel přitom spojuje telematiku návěsu s diagnostikou brzdové soustavy a do hodnocení vkládá ještě další údaje o vozidle. Právě prostřednictvím nového webového portálu Kögel nebo přes systém správy vozového parku si mohou přepravní společnosti zobrazovat vedle standardních telematických dat „PosControl“, jako je určování polohy, průběh jízdní doby a trasy a porušení nastavených parametrů, ještě i následující další data v reálném čase. „EBSControl“ poskytuje informace elektronického brzdného systému (EBS) o aktivaci RSS a také o najetých kilometrech, rychlosti, zatížení nápravy, tlaku v pneumatikách a opotřebení brzd. „TrailerControl“ zobrazuje aktuální stav připojení, otevření nebo zavření dveří, zda je zapalování tahače zapnuté nebo vypnuté a stav akumulátorů. „TempControl“ pomáhá s kontrolou a řízením teploty uvnitř chladírenské nástavby vozidla, s kompletní dokumentací o průběhu chlazení a podává informace o cyklech provozu a údržby. U sklápěcích návěsů  sleduje „TempControl“  teplotu asfaltu v korbě.

Kögel Telematics je k dispozici pro všechna vozidla z portfolia produktů společnosti Kögel. Podle typu návěsu se samozřejmě mění i možnosti přenášených dat, volitelné hardwarové vybavení a ceny.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!