MAN Lion’s Coach není jen elegantní karoserie

10 května 2017, 14:50

Norma ECE R66.02, která stanovuje odolnost konstrukce při převrácení autobusů a autokarů, a která vstoupila v platnost v říjnu 2017, byla normou pro modernizaci autobusu MAN Lion’s Coach. Nejde však pouze o zpevnění vlastního skeletu. Nový Lion’s Coach bude oficiálně představen na podzimním mezinárodním veletrhu Busworld 2017.

MAN Lions Coach

Na první pohled je zřejmé, že jde o výrobek značky MAN. Moderním a současně nadčasovým způsobem přepracovaný Lion’s Coach zosobňuje začátek nové éry designu předních partií, zadní části i boků autobusu. Do oka ihned padnou nová přední světla, která poprvé mohou být kompletně v provedení LED (podobně i zadní skupinové svítilny). Tlumená i dálková světla využívající technologii LED svítí zhruba o 50% jasnější než halogenové reflektory. Mimořádně výrazné na nových světlech je pro značku typické denní svícení ve formě proužku LED. Zajímavé a osvěžující jsou také inovace v interiéru.

V novém modelu Lion’s Coach pracuje optimalizovaná pohonná soustava Euro 6, ale autokar profituje i z „dlouhého“ stálého převodu a ze zvýšeného výkonu motoru. Kromě toho je k dispozici množství asistenčních systémů, například GPS tempomat MAN EfficientCruise s funkcí „plachtění“ EfficientRoll, adaptivní tempomat ACC, výstraha při samovolném vybočení z jízdního pruhu LGS či monitorování pozornosti řidiče Attention Guard.

Související články

První vyrobený MAN TGX EfficientLine 3 byl předán
První vyrobený MAN TGX EfficientLine 3 byl předán

V lednu 2017 společnost Spedition Hillert pořídila další čtyři vozidla TGX 18.460, mezi nimiž byl i první vyrobený TGX EfficientLine 3 a také 500. vozidlo značky MAN ve flotile firmy. Tři čtvrtiny z 96 vozidel MAN ve vozovém parku Spedition Hillert tvoří tahače návěsů v konfiguraci EfficientLine první a druhé generace. Služby, které nabízí MAN, […]

MAN TRUCKONOLOGY® DAYS 2017: PROPOJENÝ VÝKON
MAN TRUCKONOLOGY® DAYS 2017: PROPOJENÝ VÝKON

Hlavním cílem třídenní přehlídky MAN Trucknology® Days bylo představit novinky vozidel MAN na začátku letošního roku. Na domácím veletrhu automobilové techniky představil MAN okolo 170 různých vozidel určených pro provoz v mnoha odlišných sektorech dopravního podnikání. Vozidla byla k dispozici staticky i pro testovací jízdy.

MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE
MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE

Šest měsíců po premiéře na IAA v Hannoveru konečně nastal čas: 1. března MAN Truck & Bus oficiálně odstartoval prodej nového modelu TGE. Se svou širokou nabídkou modifikací je MAN TGE zaměřen na všechny zákazníky, kteří při své každodenní práci potřebují dodávku nebo praktické kombi s celkovou hmotností 3,0 t až 5,5 t.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!