MAN TRUCKONOLOGY® DAYS 2017: PROPOJENÝ VÝKON

4 dubna 2017, 13:36

Hlavním cílem třídenní přehlídky MAN Trucknology® Days bylo představit novinky vozidel MAN na začátku letošního roku. Na domácím veletrhu automobilové techniky představil MAN okolo 170 různých vozidel určených pro provoz v mnoha odlišných sektorech dopravního podnikání. Vozidla byla k dispozici staticky i pro testovací jízdy.

MAN organizuje vlastní výstavní akci Trucknology® Days již od roku 2008. Letošního ročníku, konaného ve dnech 23. až 25. Března, se zúčastnilo okolo sedmi tisíc návštěvníků z mnoha zemí celého světa. Tradičně je pro Trucknology® Days využíváno dvou různých funkčních zázemí: MAN Truck Forum a testovací polygon.

V budově Truck Forum se prezentovali s celou řadou služeb a individuálních dopravních řešení představitelé divize MAN Service a návazných výrobních společností od nástavbářů až po subdodavatele.

RIO, nová značka pro tzv. „zasíťovanou logistiku“ ve Volkswagen Truck & Bus Group, představila návštěvníkům a zájemcům základní vhled do programu „propojený výkon“, budoucnosti dopravního průmyslu. RIO nabízí kombinované digitální služby pro dopravní a logistické ekosystémy. Zcela poprvé v historii automobilového průmyslu mohou být díky RIO všechny prvky dodavatelského řetězce, od zasílatele po odběratele – přes dopravce, dodavatele, materiálové projektanty až po řidiče propojeni na síti pomocí unifikovaných informací a aplikačních systémů zajišťujících předvídavou funkčnost celého procesu.

S pomocí elektronické služby Connected CoDriver pomáhá MAN řidičům a dopravním společnostem dosáhnout ekonomický styl jízdy. Školitel analyzuje elektronické informace o stylu a parametrech jízdy daného řidiče a na základě vyhodnocení je mu schopen nabídnout radu ke zlepšení jeho jízdy.

Na volných plochách mimo budovu MAN Truck Forum poutaly pozornost k výstavě nákladních vozidel těžké speciály. Silniční souprava s těžkým tahačem určeným k nadrozměrné přepravě zboží nebo těžký jeřáb složený na podvalníku soupravy s tahačem MAN zvaly k návštěvě výstavy těžkého dopravního průmyslu jehož jednotliví představitelé byli rozmístěni na testovacích tratích a drahách polygonu. Nákladní vozidla s bílým lakem karosérií a kabin byla součástí flotily tzv. „Trucks-to-go“ neboli nabídky vozidel připravených kompletně ve výrobě v továrně MAN k okamžitému pracovnímu nasazení a plnění dopravních úkolů.

Nová modelová řada dodávkových vozidel MAN TGE učinila ze značky MAN výrobce s kompletní nabídkou nákladních vozidel všech hmotnostních kategorií. Do nabídky MAN tak přibyla vozidla s celkovou hmotností od 3t do 5,5t, dodávková vozidla s normální, vysokou a super-vysokou střechou nákladního prostoru a podvozky s jednoduchou nebo dvojitou kabinou k dostavbě účelovými nástavbami. V rámci letošního ročníku Trucknology® Days byl MAN TGE slavnostně předveden návštěvníkům jako dodávkové vozidlo.

Na testovacím polygonu nelezli návštěvníci okolo 120 vozidel. Jak experti z MAN , tak odborníci zúčastněných vystavovatelů z oblasti nástavbářské techniky byli návštěvníkům k dispozici radou i vysvětlením všech specifických technických parametrů a možností vozidel. Třicet z nich měli návštěvníci k dispozici pro krátké předváděcí či testovací jízdy přímo na zkušebním polygonu. Mohli vybírat mezi představiteli jednotlivých konstrukčních řad a určení provozu jako například: kompaktní zametací vůz na podvozku MAN TGL, sklápěče či požární a zásahová vozidla MAN TGM, těžké nákladní vozy MAN TGS ve formě speciálů pro svoz komunálního odpadu, transportérů dřeva a celou řadu dalších. K dispozici byly také tahače MAN TGX určené pro dálkovou kamionovou dopravu nebo pro nadrozměrnou přepravu.

Vystavovaná vozidla zahrnovala celou řadu modelů určených pro službu v oblastech: dálková doprava, městské rozvážková doprava, stavební doprava, přeprava nadrozměrného zboží, lesnictví a zemědělství, komunální a hasičská či záchranářská služba.

Tisková zpráva MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o.

Související články

MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE
MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE

Šest měsíců po premiéře na IAA v Hannoveru konečně nastal čas: 1. března MAN Truck & Bus oficiálně odstartoval prodej nového modelu TGE. Se svou širokou nabídkou modifikací je MAN TGE zaměřen na všechny zákazníky, kteří při své každodenní práci potřebují dodávku nebo praktické kombi s celkovou hmotností 3,0 t až 5,5 t.

MAN významným způsobem zvyšuje provozní zisk
MAN významným způsobem zvyšuje provozní zisk

Programy pro budoucnost poskytují důležité podměty, strukturální zlepšení a pozitivní výhled do roku 2017.

Komplexní poradenské služby pro dopravní řešení s alternativními pohony
Komplexní poradenské služby pro dopravní řešení s alternativními pohony

Společnost MAN Truck & Bus rozšiřuje paletu svých služeb o komplexní poradenský servis pro vozový park a dopravní řešení s alternativními pohony včetně technologií s nulovými emisemi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!