MAN TRUCK & BUS začal prodávat nový model TGE

29 března 2017, 16:20

Šest měsíců po premiéře na IAA v Hannoveru konečně nastal čas: 1. března MAN Truck & Bus oficiálně odstartoval prodej nového modelu TGE. Se svou širokou nabídkou modifikací je MAN TGE zaměřen na všechny zákazníky, kteří při své každodenní práci potřebují dodávku nebo praktické kombi s celkovou hmotností 3,0 t až 5,5 t.

S novou modelovou řadou TGE se z MAN stal poskytovatel komplexních služeb, který dodá náležité řešení pro jakýkoliv druh práce v nákladní dopravě. Vedle skříňových dodávek a prosklených verzích MAN TGE nabízí i vylepšený sortiment nástaveb včetně podvozků s kabinou, resp. s dvojitou kabinou pro pracovní týmy. „Odezva na nový TGE nadobro splnila, ba dokonce překonala naše očekávání. Už zanedlouho po IAA jsme zaregistrovali přes 1000 poptávek ohledně prodeje. Zejména dlouholetí zákazníci jsou vozem nadšeni a těší se, že v budoucnu dostanou vše z jednoho důvěryhodného, spolehlivého zdroje, “ říká Dennis Affeld, senior viceprezident prodeje dodávkových vozidel v MAN Truck & Bus.

V budoucnu si zákazníci budou moci vybrat ze dvou rozvorů, tří celkových výšek a tří celkových délek karoserie, takže v závislosti na verzi dodávky je k dispozici objem skříně až 18,4 m3. Jasné osvětlení nákladového prostoru technologií LED patří k standardnímu provedení. Podle maximální celkové hmotnosti si lze zvolit pohon předních, zadních nebo všech kol. Každou z těchto variant lze kombinovat se šesti stupňovou manuálně ovládanou převodovkou nebo s osmi stupňovou automatickou převodovkou. Vznětové motory se zdvihovým objemem 1,968 l, které nabízejí optimální efektivitu provozu, si lze objednat ve výkonových úrovních 75 kW/102 k, 90 kW/122 k, 103 kW/140 k a 130 kW/177 k.

Charakteristické pro nový MAN TGE jsou také různé nové prvky z oblasti bezpečnosti a komfortu ovládání vozidla, které chrání posádku, resp. asistují řidiči. Je to například asistent nouzového brzdění EBA (Emergency Brake Assist) dodávaný ve standardní výbavě nebo volitelný adaptivní tempomat (ACC – Adaptive Cruise Control). S koeficientem aerodynamického odporu Cx = 0,33, s ekonomickou spotřebou paliva a nízkými náklady na opravy a údržbu nový TGE přináší velmi příznivé celkové náklady z vlastnictví vozidla (TCO). A nejen to – zákazník získá také servis, který pokrývá všechny oblasti: od flexibilních smluv o údržbě a opravách až po rozšířené záruky, 24-hodinovou poruchovou službu a v rámci orientace na potřeby zákazníků i pružný výběr servisu či prodlouženou otevírací dobu.

Související články

MAN významným způsobem zvyšuje provozní zisk
MAN významným způsobem zvyšuje provozní zisk

Programy pro budoucnost poskytují důležité podměty, strukturální zlepšení a pozitivní výhled do roku 2017.

Komplexní poradenské služby pro dopravní řešení s alternativními pohony
Komplexní poradenské služby pro dopravní řešení s alternativními pohony

Společnost MAN Truck & Bus rozšiřuje paletu svých služeb o komplexní poradenský servis pro vozový park a dopravní řešení s alternativními pohony včetně technologií s nulovými emisemi.

MAN se připojil k iniciativě CharIN
MAN se připojil k iniciativě CharIN

MAN Truck & Bus se připojil k iniciativě CharIN. Cílem asociace je ustanovit kombinovaný systém dobíjení, Combined Charging System (CCS), jako standard pro dobíjení baterií elektromobilů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!