Goodyear vyvíjí OTR pneumatiky pro největší sklápěč Volvo

8 září 2016, 10:32

Společnost Goodyear vyvinula nové OTR (Off-The-Road) pneumatiky s označením TL-4A. Novinka o rozměru 33.25R29 je určena speciálně pro kloubový dampr Volvo A60H – vůbec největší sklápěč z produkce švédského výrobce Volvo. Obě společnosti také na vývoji a výrobě OTR pneumatik určených speciálně pro tento zbrusu nový kloubový dampr, který vychází vstříc zvyšující se poptávce zákazníků po velkoobjemových vozidlech, spolupracovaly.

Volvo oslovilo Goodyear s požadavkem na konstrukci nových OTR pneumatik, které by byly pro jeho nový vysokokapacitní kloubový dampr vhodné, na základě dobrých zkušeností s vynikající trakcí pneumatik Goodyear TL-3A+ OTR. Výsledkem jsou zcela nově vyvinuté Goodyear TL-4A o rozměru 33.25R29, které z úspěšných OTR pneumatik TL-3A+ vycházejí. Inženýři značky Goodyear si dali záležet na tom, aby nové TL-4A nabídly co nejlepší přenos hnací síly při jízdě vpřed i vynikající podélnou trakci a současně zajišťovaly mimořádnou úroveň pohodlí při jízdě. Jejich běhoun s nesměrovým dezénem má širokou stopu, aby zajistil maximální styčnou plochu s povrchem, vynikající stabilitu a také výjimečnou samočisticí schopnost. Nejdůležitějším novým rysem nových pneumatik OTR je lepší hodnota hodinových provozních nákladů, která vyhovuje potřebám nového šedesátitunového kloubového dampru Volvo, a hloubka dezénu na úrovni E-4. Výsledek společného programu vývoje pneumatik obou společností je první ukázkou toho, jak Goodyear reaguje na potřeby zákazníků prostřednictvím inovací: snižováním provozních nákladů pomocí zvýšení nosnosti a hloubky dezénu pneumatiky.

Vývoj nové pneumatiky TL-4A o rozměru 33.25R29 pro nový kloubový dampr Volvo A60H je skvělým příkladem inovativní spolupráce v zájmu dosažení společného cíle – naplňování potřeb zákazníků v odvětví OTR a snižování jejich provozních nákladů,” řekl Octavian Velcan, výkonný ředitel společnosti Goodyear pro pneumatiky OTR v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. „Tato nová třída kloubových damprů splňuje požadavky operátorů, kteří vyžadují maximální nosnost. Naše nové, speciálně vyvinuté pneumatiky Goodyear TL-4A OTR umožňují dostat výkonnost těchto vozidel na maximum.”

Nové OTR pneumatiky TL-4A o rozměru 33.25R29 jsou nyní na trhu jako originální výbava nového kloubového dampru Volvo A60H s nosností 55 tun.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!