Nejstarší provozované nákladní vozidlo DAF?

22 srpna 2018, 13:21

Vozidla DAF jsou symbolem spolehlivosti a dlouholeté provozuschopnosti. Mnohá z nich brázdí silnice už desítky let a i dnes jsou plně funkční. To inspirovalo DAF ke hledání toho nejstaršího.

Nejstarší provozované nákladní vozidlo DAF
John Tarrent před svým vozidlem DAF 2100, které zakoupil v roce 1984 a se kterým stále brázdí irské silnice.

Značka DAF letos slaví 90 let od svého založení. Společnost se původně věnovala výrobě lehkých návěsů a výrobu nákladních vozidel zahájila až v roce 1949. Od té doby si vozidla DAF získala výbornou pověst díky úspoře paliva, velkému pohodlí a dlouhodobé spolehlivosti a životnosti.

Zákazníci pravidelně posílají fotografie ze všech koutů světa, na kterých se pyšní svým vozidlem, které sjelo z výrobní linky před desítkami let a přesto i nadále slouží. To u DAF vzbudilo zvědavost – které z nákladních vozidel DAF vlastně jezdí nejdéle? Kde se nachází?

Sdílejte s DAF příběhy provozuschopných vozidel z devadesátých, osmdesátých, sedmdesátých nebo ještě dřívějších let. Mnohé z nich jsou opravdu pozoruhodné. Jako např. ten od Johna Tarrenta z Irska, který sdílel svůj klasický DAF 2100 z roku 1984, který dodnes odvádí svou práci:Má odpracovaných už 34 let, nikdy nás nezklamal a pokaždé se vrátil domů, vydržel ve dne v noci.“

Fotografie či videa můžete nahrát na facebookovou stránku: https://www.facebook.com/daftrucksnv/. Na konci listopadu bude vyhlášeno nejdéle sloužící nákladní vozidlo DAF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!