Kögel generace NOVUM zlatým hřebem na výstavě IAA 2018

22 srpna 2018, 12:55

I toto standardní valníkové vozidlo s posuvnou plachtou prodělalo změny v souvislosti s příchodem generace NOVUM. Díky optimalizovanému profilu vnějšího rámu a vylepšené nástavbě je Kögel Cargo nejen robustnější, ale je s ním také snadnější manipulace při každodenním používání.

Kögel Cargo generace NOVUM

Kögel Cargo generace NOVUM

Kromě dobře známých výhod generace NOVUM, jako je nová vzduch a světlo propouštějící konzola na přední stěně, která odvádí síly přes podélný nosník do rámu, nový profil vnějšího rámu, který významně zlepšuje dostupnost vázacích bodů Vario-Fix, a variabilní kapsy na latě, má Kögel Cargo rozsáhlou standardní výbavu. Se sériovými nápravami návěsu Kögel KTA jsou do návěsů Cargo zabudovány spolehlivé agregáty nápravy, které se snadno udržují a dobře drží stopu.

Jedinečné „dvojité pérování“ KTA z měkkého gumového ložiska a ramena z pružinové oceli zlepšují nejen jízdní vlastnosti návěsu, ale zajišťují také menší opotřebení. Sériově dodávaných 13 párů vázacích třmenů je nově opatřeno bočními háky pro jednodušší manipulaci a disponuje sílou v tahu 2 500 kilogramů. Kögel Cargo generace NOVUM je opatřen certifikátem o zajištění nákladu podle normy DIN EN 12642 Code XL.

Optimální zajištění nákladu pro nejrůznější požadavky

Pro optimální zajištění nákladu je ve vnějším děrovaném ocelovém rámu Vario-Fix volitelně k dispozici 24 párů vázacích třmenů se sílou v tahu 2 500 kg na každý třmen. K zajištění nákladu volitelně dodáváme osm lišt s kapsami na sloupky, které jsou integrovány do ložné plochy, s jejímž povrchem lícují. Mezi vnějším rámem a podélným nosníkem vlevo a vpravo jsou na lištách s kapsami na sloupek umístěny vždy čtyři vkládací kapsy a mezi podélnými nosníky ve středu vozidla je vždy deset vkládacích kapes.

Exponát vystavený na IAA 2018 je u každého pole sloupků vybaven balíčky pro zajištění nákladu, které dodáváme volitelně. V jednom poli sloupků mohou zájemci vidět například novou textilní zásuvnou lať Kögel FastFix. Běžné zásuvné latě ze dřeva, hliníku nebo oceli jsou těžké, špatně se s nimi manipuluje, obtížně se ukládají a jsou náchylné k poškození. Kromě toho hrozí neustále riziko poranění osob při pádu latí. Díky nové textilní zásuvné lati Kögel FastFix jsou tyto problémy už minulostí. S hmotností pouhých 495 gram a osvědčeným upínacím uzávěrem lze textilní zásuvnou lať Kögel FastFix snadno a rychle zavěsit na klanice a zase vyvěsit. Textilní zásuvná lať Kögel FastFix je z flexibilního pásového materiálu, takže je pro ni vždycky dost místa v každé schránce na nářadí a nebezpečí poškození výrazně klesá.

Rozmanité varianty a individuální výbava

Kögel Cargo generace NOVUM se dodává i v dalších variantách a samozřejmostí je nejrůznější individuální výbava. Patří sem například různé balíčky pro zajištění nákladu, výbava RoRo, bočnice, výbava TIR, provedení Rail, vana pro svitky, zesílené sedlo a další.

Povrchová vrstva KTL: trvalá ochrana proti korozi

U návěsu Kögel Cargo je celý rám vozidla trvale chráněn před korozí prostřednictvím nanokeramické technologie a povrchové vrstvy KTL s následně naneseným lakem vytvrzeným UV zářením.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!