Společnosti DB Schenker Logistics a GLS se staly evropskými partnery

26 října 2015, 9:23

Přepravní společnosti DB Schenker Logistics a GLS Group uzavřely dohodu o strategickém evropském partnerství. Společnosti se budou navzájem podporovat v přepravních službách, které poskytují.

DB Schenker bude mít k dispozici balíkovou přepravu na celoevropské úrovni, zatímco pro GLS to bude znamenat rozšíření nabídky nákladních přepravních služeb. Tato rámcová smlouva o nevýhradní spolupráci byla podepsána na začátku září. Balíkový přepravce GLS, který operuje po celé Evropě, bude pro DB Schenker doručovat balíky a podle stejné dohody bude DB Schenker naopak zajišťovat přepravu menších paletových zásilek pro GLS.

„Zákazníci využívající nákladní přepravu čím dál více poptávají i balíkové služby,“ říká Rico Back, ředitel GLS Group. „GLS již na národní úrovni spolupracuje s mnoha nákladními přepravci, včetně DB Schenker, ale uzavřením této smlouvy o partnerství jsme rozšířili naši spolupráci na celý evropský hospodářský prostor.“ Ewald Kaiser, člen představenstva Schenker AG pro pozemní dopravu, dodává: „Evropský balíkový trh poskytuje díky internetovému obchodu vynikající příležitosti pro růst.“

Rozšiřování produktové nabídky také uspokojuje poptávku zákazníků po řešení typu „all-in-one“. Díky této spolupráci bude DB Schenker schopný pokrýt všechny požadované služby, od balíkové po celovozovou přepravu. Tato spolupráce zároveň rozšiřuje vlastní systémy balíkové přepravy DB Schenker ve Švédsku, Norsku, Finsku a Polsku. Zákazníci obou společností budou mít díky této spolupráci jednoduchý přístup k širokému portfoliu přepravních služeb bez toho, aby museli komunikovat s dalším logistickým poskytovatelem. A to jak v rámci domácího, tak mezinárodního obchodu. Společnost DB Schenker plánuje nabídnout firemním zákazníkům v Evropě služby balíkové přepravy pod vlastní značkou, čímž doplní své portfolio služeb pozemní přepravy. 

Pro poskytování kvalitních balíkových služeb v téměř čtyřiceti evropských zemích, ve kterých společnost působí, byl zapotřebí partner s vhodnou a rozsáhlou sítí balíkové přepravy. „V GLS jsme nalezli silného partnera,“ potvrzuje Ewald Kaiser. GLS svou balíkovou službou pokrývá 37 evropských zemí. „Naše balíková přeprava je nejlépe charakterizována jednotnou nabídkou služeb, postupů a standardů po celé Evropě,“ vysvětluje Rico Back.

GLS má také své vlastní sítě na doručování paletových zásilek v Belgii a Nizozemsku. „Máme však zákazníky i v jiných zemích, kteří by rádi posílali paletové zásilky nebo i větší náklady a v tomto směru je pro nás spolupráce s DB Schenker ideálním řešením.“

Spolupráce bude zahájena 1. ledna 2016 v Německu. Postupem času se však rozroste po celé Evropě. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!