Tragédie u Studénky inspirací pro lobbisty

14 srpna 2015, 19:30

Tragédie na železničním přejezdu u Studénky, kterou zavinil neodpovědný řidič polského kamionu, se stala hojně využívaným tématem lobbistů všeho druhu, kteří mnohdy etickou přecitlivělostí příliš netrpí.

Ponechme stranou, že komentáře ekologicko-železničních organizací typu Dopravní federace či Centra pro efektivní dopravu připomínají spíš profesionální PR satelitního mýtného systému. Opravdovou otrlost při obraně svého byznysu projevil Petr Vrzáň, šéf sdružení SPELOS, které zastupuje provozovatele výherních automatů. Ten komentuje návrh uzákonit pro hráče na automatech po dvou hodinách povinnou 15-ti minutovou přestávku radou pro vládu, aby se spíše zabývala povinnou přestávkou po dvou hodinách u řidičů kamionů.

Generální tajemník Sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA Vojtěch Hromíř k tomu dodává: „Podnikání v hazardu je velmi specifickou činností, o které mnoho nevím, a proto ji nekomentuji. Přestože zástupce provozovatelů hracích automatů je na tom ve vztahu k silniční dopravě evidentně obdobně, nebrání mu to, ve snaze odvrátit pozornost od svého problematického byznysu, v udělování nesmyslných doporučení ohledně práce osádek nákladních vozidel. Ty jsou svázány velmi přísnými evropskými regulemi, o kterých zjevně pan Vrzáň nemá ani tušení. Silniční doprava je klíčová pro fungování celé ekonomiky a bez jejího každodenního výkonu by se život v jakékoliv civilizované zemi velmi rychle zastavil. To se o hazardu rozhodně říci nedá, a i proto by bylo vhodné, aby jeho zástupci ponechali tuto oblast hospodářství bez svých pochybných komentářů.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!