DB Schenker se stal logistickým partnerem týmu F1 MERCEDES AMG PETRONAS

31 března 2015, 9:07

Logistiku týmu Formule 1 MERCEDES AMG PETRONAS zajistí v celoevropském měřítku DB Schenker. První příležitostí ke spolupráci bude závod Grand Prix Španělska v Barceloně.

Tým Formule 1 MERCEDES AMG PETRONAS podepsal v minulých dnech ve svém ústředí v Brackley ve Velké Británii čtyřletou smlouvu s logistickou společností DB Schenker. Nasmlouvané služby zahrnují logistický servis pro všechny evropské závody, testovací jízdy a propagační akce, včetně transportu a instalace obytných vozů, přepravu závodních vozidel a náhradních dílů a také závodních boxů a celého technického zázemí týmu. Tyto monoposty F1 nazývané “Stříbrnými šípy (Silver Arrows)” se budou přepravovat v pěti speciálních kamionech Mercedes Benz Actros tractor ve stříbrné barvě. V provozu budou také další kamiony v barvě bílé, které poslouží hlavně přepravě týmu. První evropský závod F1 se pojede 10. května ve Španělsku.

Toto Wolff, ředitel Mercedes-Benz Motorsport, se k uzavření kontaktu vyjádřil: “Svět Formule 1 vyžaduje největší míru profesionality a preciznosti, a to platí i pro logistické služby. Jsme velmi potěšeni navázáním spolupráce s DB Schenker a nepochybujeme, že jako přepravci budou poskytovat excelentní servis a budou schopni reagovat na měnící se podmínky s nezbytnou flexibilitou a požadovanou rychlostí.“

“MERCEDES AMG PETRONAS spoléhá na maximální výkon nejen v motorovém sportu, ale i v logistice. To je důvod, proč je pro nás, jakožto logistické experty, velikou ctí, že tým Formule 1 vložil důvěru do DB Schenker,” dodal Jochen Müller, člen Schenker Deutschland AG Board, zodpovědný za letecké a speciální přepravy a veletržní logistiku.

Přepravy budou probíhat mezi ústředím MERCEDES AMG PETRONAS v Brackley ve Velké Británií a následujícími závodními lokacemi: Barcelona (Španělsko), Monaco (Monte Carlo), Spielberg (Rakousko), Silverstone (Velká Británie), Hockenheim nebo Nürburgring (Německo), Hungaroring (Maďarsko), Spa-Francorchamps (Belgie) a Monza (Itálie).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!