Tahače MAN přepravují závodní motocykly týmu Ducati MotoGP™

17 dubna 2013, 8:17

Tahače MAN boudou zajišťovat v rámci evropských podniků Mistrovství světa motocyklů přepravu silničních souprav tvořící technické zázemí týmu Ducati MotoGP™. V Borgu Panigale (čtvrt města Bologna), v sídle renomovaného italského výrobce motocyklů, proběhlo 14. března formální převzetí sedmi tahačů MAN TGX 18.480, které budou přepravovat závodní motocykly, náhradní díly a další výbavu závodního týmu.

Symbolický klíč od flotily vozidel předal osobně pan Björn Loose, ředitel marketingu společnosti MAN Truck & Bus AG do rukou pana Gabriela Del Torchia, výkonného ředitele Ducati Motor Holding S.p.a. a Paola Ciabattiho, projektového ředitele Ducati Corse MotoGP™.

Tahače návěsů v typicky ohnivě rudé týmové barvě mají kabiny rozměru XXL, největší ve své třídě. Vozidla jsou poháněna Commo Railovými motory D26 o maximálním výkonu 353 kW/480 k spřaženými s automatizovanými převodovkami MAN TipMatic®. Jejich výbava obsahuje kompletní sestavu prvků aktivní i pasivní bezpečnosti včetně xenonových výbojek v hlavních světlometech, denního LED osvětlení, adaptivního tempomatu a systému výstrahy při mimovolném vybočení z jízdního pruhu.

V exkluzívním interiéru každého silničního tahače dominují potahy z černé kůže zdobené červenými švy na sedadlech, panelech dveří a věnci volantu. Navigační zařízení MAN Media Truck Advanced garantuje efektivní volbu trasy a prvotřídní uživatelský komfort.

Závody MotoGP™ jsou extraligou v motocyklovém mistrovství světa. V sezóně 2013 má seriál osmnáct závodních víkendů ve třinácti různých státech na čtyřech kontinentech. Jedenáct závodní víkendů proběhne na evropském kontinentu dohromady na sedmi různých okruzích (Itálie, Německo, Velká Británie, Francie, Španělsko, Holandsko, Česká republika).

Značka Ducati vstoupila do MotoGP™ poprvé v roce 2003 s jezdci Lorisem Capirossim a Troyem Baylissem, který uvedl model Desmosedici v Japonsku. V průběhu následujících let tým z Borga Panigale dosáhl doposud 33 vítězství a Australan Casey Stoner se stal Mistrem světa v královské třídě za rok 2007. Pro letošní sezonu angažoval tým na závody MotoGP™ dva profesionální jezdce. Prvním je Andrea Doviziozo (na fotografii sedící za volantem tahače MAN TGX 18.480), druhým Američan Nicky Hayden (31 let). Oba dva tovární jezdci budou startovat na závodních speciálech Ducati Desmosedici GP13.

Na přiložené fotografii z předávání symbolického klíče od vozidel jsou (zleva doprava): Giancarlo Codazzi, ředitel MAN Truck & Bus Italia S.p.A., Björn Loose, ředitel marketingu společnosti MAN Truck & Bus AG a Gabriele Del Torchio, výkonný ředitel Ducati Motor Holding S.p.A.
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!