Goodyear FUELMAX PERFORMANCE

19 září 2018, 16:50

Goodyear FUELMAX PERFORMANCE je nová řada pneumatik na hnanou a řízenou nápravu s vynikající hospodárností, která umožňuje vozovým parkům v dálkové dopravě maximalizovat úsporu pohonných hmot a která pomáhá výrobcům nákladních automobilů při naplňování stále ambicióznějších právních předpisů EU v oblasti emisí CO2. 

Goodyear FUELMAX PERFORMANCE jsou skvělou volbou pro vozové parky provozované téměř výhradně na dálkových trasách.

Extrémně nízkého valivého odporu je dosaženo díky technologii plnosilikové běhounové směsi – použité v pneumatikách Goodyear pro nákladní vozidla vůbec poprvé – a inovativním prvkům dezénu běhounu.

Řada Goodyear FUELMAX PERFORMANCE se skládá ze dvou rozměrů pneumatik FUELMAX S PERFORMANCE na řízenou nápravu a jednoho rozměru pneumatik FUELMAX D PERFORMANCE na hnanou nápravu.

Pneumatiky nesou na štítku EU hodnotu A vyjadřující úsporu paliva a označení symbolem sněhové vločky ve skalním masivu (3PMSF – z anglického Three Peak Mountain Snow Flake), které dokládá, že splňují nejpřísnější legislativní požadavky na zimní pneumatiky.

Pneumatiky lze propojit se správou pneuhospodářství a systémy sledování pneumatik díky využití technologie radiofrekvenční identifikace (RFID). Umožňuje to rychlou a jednoduchou identifikaci pneumatik, která může současně odrazovat možné zloděje.

FUELMAX S PERFORMANCE

Přehled

FUELMAX S PERFORMANCE jsou pneumatiky na řízenou nápravu vyvinuté s cílem maximální úspory pohonných hmot, omezeného uvolňování tepla a nízké hodnoty valivého odporu určené pro dálkovou dopravu na dálniční síti. Pneumatiky charakterizuje štítek EU úspory paliva hodnoty A a označení 3PMSF pro zimní pneumatiky. Pneumatiky jsou k dispozici ve dvou nejoblíbenějších rozměrech.

Rozměry

  • 315/70R22.5 FUELMAX S PERFORMANCE 156/150L
  • 385/55R22.5 FUELMAX S PERFORMANCE 160K158L

Běhounová směs

FUELMAX PERFORMANCE jsou prvními pneumatikami značky Goodyear pro nákladní vozidla, které využívají technologii plnosilikové běhounové směsi. Směs a další použité špičkové technologie v obou pneumatikách na řízenou nápravu zajišťují malé zahřívání a malý valivý odpor pro použití v dálkové dopravě při maximální úspoře pohonných hmot. Nízká spotřeba paliva v kombinaci s vysokou přilnavosti na mokru představují hlavní výhodu zvoleného chemického složení a polymerové sítě plnosilikové běhounové směsi.

Dezén běhounu

Pneumatiky FUELMAX S PERFORMANCE na řízenou nápravu mají v zájmu co nejvyšší výkonnosti v rozměru 315/70R22,5 pět žeber a v rozměru 385/55R22,5 šest žeber.

Dezénové drážky obou pneumatik byly optimalizovány na co nejlepší odvod vody a rovnoměrné opotřebovávání. Dezén se udržuje během celé doby životnosti běhounu a hluboké lamely zajišťují, že se během životnosti pneumatiky zachovává jejich brzdný výkon na mokrém povrchu. Hloubka lamel přispívá ke splnění požadavků na zimní pneumatiky 3PMSF i k zachování přilnavosti.

Technologie užitá při konstrukci pneumatik zajišťuje mimořádně rovnoměrné rozložení tlaků na povrchu běhounu. Díky tomu se pneumatiky rovnoměrně opotřebovávají a poskytují vysoký kilometrový výkon v podmínkách běžné dálkové dopravy.

Technologie RFID

Do každé pneumatiky je zabudován čip RFID. To umožňuje jednoduchou identifikaci pneumatiky pomocí externího zařízení, které je spojeno se systémem správy pneuhospodářství.

Štítek EU

Oba rozměry pneumatik FUELMAX S PERFORMANCE na řízenou nápravu nesou na štítku EU označení úspory paliva A, přilnavosti na mokru B a jednu vlnku označující nízkou hladinu venkovního hluku v hodnotě 71 dB.

Výkon zimních pneumatik

Pneumatiky perfektně splňují požadavky na zimní pneumatiky s označením symbolem sněhové vločky ve skalním masivu (Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF)).

FUELMAX D PERFORMANCE

Přehled

FUELMAX D PERFORMANCE jsou pneumatiky na hnanou nápravu vyvinuté s cílem maximální úspory pohonných hmot s malým uvolňováním tepla a nízkou hodnotou valivého odporu pro použití v dálkové dopravě na dálniční síti. Stejně jako verze na řízenou nápravu jsou na štítku EU označeny hodnotou A pro paliva a symbolem sněhové vločky ve skalním masivu 3PMSF pro zimní pneumatiky.

Rozměr
315/70R22.5 FUELMAX D PERFORMANCE 154L152M

Běhounová směr

Stejně jako verze na řízenou nápravu, je i běhoun pneumatiky FUELMAX D vyroben z plnosilikové směsi v zájmu úspory pohonných hmot a vysoké přilnavosti na mokrém povrchu.

Dezén běhounu

Technologie IntelliMax Groove – klíčový rys pneumatik na hnanou nápravu – zajišťuje vysoký záběr po celou dobu životnosti pneumatiky. Otevřená ramena běhounu zlepšují přilnavost a usnadňují čištění a pravidelné rozložení tlaku ve stopě zajišťuje dlouhou životnost.

Podstatou technologie IntelliMax Groove jsou „skryté“ drážky, které se při výrobě vpravují do běhounu. Při opotřebení na 60 % původní výšky běhounu se pak tyto do té doby „skryté“ drážky postupně odkrývají a zajišťují vysokou účinnost po celou dobu životnosti pneumatik. Výsledkem je vysoká přilnavost a účinný odvod vody při zachování nízké hodnoty valivého odporu.

Běhoun je vybaven 16 průzory po obou stranách středových žeber, které zajišťují plnou viditelnost v jakékoli poloze a zvyšují účinnost kontroly pneumatik.

Technologie užitá při konstrukci pneumatik zajišťuje mimořádně rovnoměrné rozložení tlaků na povrchu běhounu. To zaručuje rovnoměrné opotřebení a vysoký kilometrový výkon v podmínkách běžné dálkové dopravy.

Technologie RFID

Do každé pneumatiky je zabudován čip RFID. To umožňuje jednoduchou identifikaci pneumatiky pomocí externího zařízení, které je spojeno se systémem správy pneuhospodářství.

Štítek EU

Pneumatika FUELMAX D PERFORMANCE na hnanou nápravu nese na štítku EU označení úspory paliva A, přilnavosti na mokru B a jednu vlnku označující nízkou hladinu venkovního hluku v hodnotě 73 dB.

Výkon zimních pneumatik

Pneumatika FUELMAX PERFORMANCE na hnanou nápravu rovněž zcela splňuje požadavky na zimní pneumatiku a označení symbolem sněhové vločky ve skalním masivu (Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF)). Velmi hustě rozmístěné lamely pneumatik FUELMAX D PERFORMANCE vydrží po celou dobu životnosti pneumatik. K jejich dalším přednostem tak patří i dobrá přilnavost v zimních podmínkách po celou dobu jejich životnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!