DB Schenker: Ještě lepší přepravní síť v Evropě

15 prosince 2015, 8:56

Rychlost, kvalita, flexibilita – nové produkty, typy přepravních jednotek a koncept platforem, to jsou novinky, se kterými DB Schenker optimalizuje systém evropských pozemních přeprav.

Pro poskytovatele logistických služeb, jako je DB Schenker, hrají efektivní procesy a strukturovaná přepravní síť velmi důležitou roli. Jelikož výrobní a obchodní společnosti, které jsou nejčastějšími zákazníky, vyrábějí a distribuují své zboží stále častěji v rámci celé Evropy, sází DB Schenker v kamionové přepravě na jednotný standard kvality a jednotné produkty.

Spuštění dlouho očekávaného projektu modernizace mezinárodní sítě sběrné služby přinese zákazníkům DB Schenker zrychlení přeprav a také další zvýšení kvality doručení. Vedle přímých linek budou nově kusové sběrné zásilky do 2,5 tuny po Evropě přepravovány přes regionální terminály.

Je to rychlejší a především efektivnější,“ hodnotí Tomáš Holomoucký, ředitel DB Schenker v České republice. „Kromě toho přispěje každý ušetřený kilometr k ochraně životního prostředí.“

Investice do výměnných nástaveb
Zásadní změnou bude také zavedení nových přepravních jednotek tzv. výměnných nástaveb pro kamiony, díky kterým dojde k navýšení ložného prostoru pro přepravu zboží (7,82 m délky), k vyšší prevenci poškození zásilek (nakládka zboží do druhého patra), ke zvýšení bezpečnosti přepravy (GPS sledování, skříňová nástavba) a rozšíření nabídky přepravních řešení na míru (kombinace svozů v lokální distribuci, řešení tzv. „stand-by“ či „direct injection“). DB Schenker zakoupil v loňském roce 6.000 těchto nových nástaveb, které přispějí k navýšení kvality v rámci přepravní sítě s plánem rozšíření do všech 36 evropských zemí. 

Tři nové klíčové produkty
DB Schenker dnes disponuje nejhustší sítí pozemní přepravy v Evropě. Více než 32 000 pravidelných sběrných linek pro kusové zásilky, které společnost nabízí každý týden, činí evropskou pozemní přepravu obzvláště výkonnou. Jasně definované časy přeprav zajišťují rychlé, efektivní a spolehlivé dodání. Pro všechny produkty v novém přepravním systému budou platit denní odjezdy s možností využití elektronických služeb při objednávání a sledování zásilek, jako jsou Booking a Tracking.

Společnost uvádí na trh tři nové služby:

  • DB SCHENKERsystem classic je ekonomické řešení vhodné pro zásilky, jejichž doručení je flexibilní a není vázané na pevný čas dodání. Zásilky jsou doručovány díky spolehlivému a integrovanému systému do maximální doby podle pevně stanoveného jízdního řádu mezi jednotlivými zeměmi.
  • DB SCHENKERsystem speed je určen pro doručování časově urgentních zásilek s přesně stanovenou dobou přepravy. Definovaný čas přepravy nabízí zákazníkům jistotu spolehlivého doručení.
  • Zcela novým produktem je DB SCHENKERsystem fix day: zde si zákazník sám určí přesný termín dodání. To umožňuje lepší plánování logistického řetězce a skladových zásob.


Tato nová produktová řada bude zpočátku od 1. 1. 2016 dostupná v rámci vnitrostátní sítě a mezi Českou republikou a Německem, jak pro exportní, tak importní zásilky. Produkty budou dále postupně zaváděny i v dalších evropských zemích, až bude pokryta celá Evropa. Hlavním přínosem nových služeb je zavedení jednotného vysokého standardu kvality a poskytnutí výrazné výhody zákazníkům, kteří své zboží obchodují v rámci celé Evropy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!