AVIA MOTORS bude spolupracovat na nové generaci užitkových elektromobilů

26 září 2017, 18:23

Na veletrhu MSPO v polských Kielcích konaném minulý týden podepsali zástupci polské společnosti H. CEGIELSKI-POZNAŃ (HCP) a holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) memorandum o spolupráci na projektu nové generace užitkových elektromobilů. Spolupráce na nové generaci užitkových elektromobilů

Minulý týden přeloučská automobilka AVIA MOTORS představila nový model AVIA INITIA řady D Euro 6, a tím po čtyřech letech obnovila výrobu užitkových nákladních automobilů.

Tato skutečnost podtrhuje význam podpisu smlouvy mezi holdingem CZECHOSLOVAK GROUP a polskou společností H. CEGIELSKI-POZNAŃ na veletrhu o spolupráci na projektu užitkových elektromobilů pro přepravu několikatunových nákladů v městských aglomeracích. V době zvyšování ekologických požadavků na nákladní dopravu je česko-polská spolupráce v této oblasti logickým krokem.

Společnost H. CEGIELSKI-POZNAŃ se ve svém rozvojovém programu už tradičně orientuje i na vývoj a výrobu elektromotorů pro automobilovou i železniční dopravu. Pro nový česko-polský projekt H. CEGIELSKI-POZNAŃ vyvine elektrickou pohonnou jednotku, automobilka AVIA MOTORS poskytne podvozkovou platformu.

Vývoj nového elektromobilu je dalším strategickým záměrem spolupráce firem českého holdingu s polským výrobcem. Počátkem rozšiřující se spolupráce byl podpis smlouvy mezi zástupci TATRA DEFENCE VEHICLE (patřící do CSG) a H. CEGIELSKI-POZNAŃ na letošním veletrhu IDET o společném vývoji a výrobě vozidel s podvozkem v konfiguraci 4×4 pro vojenské aplikace.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!