AutoEXPERT 6/2014

11 června 2014, 12:43

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 6/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

01 Editorial

03 Info
Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností.

04 Novinky
Optimalizovaná brusiva GRANAT ● Nový lak Spies Hecker ● Nové lakované brzdové kotouče STARLINE ● Společnost IHR představuje ● Tlumiče Bilstein v nabídce společnosti ELIT ● BRAIN BEE nová řada CLIMA LINE 2014.

06 Spektrum
Společnost KYB mění technologii značení pružin ● Autolakýrník junior 2014 ● Změna logistiky společnosti STAHLGRUBER CZ v jihočeském regionu ● Nové značení brzdových destiček a brzdových čelistí ATE ● Novinky u APM Automotive.

08 Jubilejní Autoopravář junior
Navštívili jsme finále 20. ročníku soutěže Autoopravář junior, ze kterého jsme pro vás připravili reportáž.

10 Fenomén jménem elektronická servisní knížka – 2
Druhá část přehledu elektronických servisních knížek ve formě odpovědí jednotlivých výrobců a dovozců vozidel na otázky k tomuto tématu.

12 Nový občanský zákoník v praxi – 2
Ve spolupráci s Mgr. Terezou Spáčilovou připravujeme sérii článků, které se budou týkat nového občanského zákoníku a v nichž se budeme postupně věnovat tématům důležitým pro vaši každodenní praxi.

14 Hostující mechanik
Světového šampionátu cestovních vozů WTCC na Slovakiaringu se jako hostující mechanik týmu Engstler Motorsport zúčastnil i čtenář AutoEXPERTU.

18 Ptáte se specialisty
Ve spolupráci s Jaroslavem Černým z Ústavu technologie ropy a alternativních paliv při VŠCHT Praha jsme připravili odpovědi na vaše dotazy z oblasti paliv a maziv.

22 Představujeme servisní koncepty – 3
V tomto seriálu prezentujeme profily servisních konceptů na našem trhu.

28 Nahlédnutí do budoucnosti
Náš spolupracovník Libor Fleischhans ze společnosti IHR Technika přibližuje specifika práce na vysokonapěťových systémech hybridních vozidel pomocí přístroje HV Safety 2000.

32 Užitečné „vychytávky“ – 15
Uvádíme další díl seriálu o zajímavých pomůckách a nářadí, který připravujeme ve spolupráci s Miroslavem Šrotýřem ze společnosti HENI CZ. Tentokrát představujeme univerzální pomůcky pro vaši práci.

34 Elektromobilita made in Peugeot
Testovali jsme vozidlo Peugeot Partner Electric s plně elektrickým pohonem.

36 Dezinfekce výparníku
V tomto článku vám specialista na systémy klimatizací – Dan Grmela ze společnosti Stahlgruber – přiblíží jednu ze základních procedur servisní praxe klimatizačních systémů.

38 Liga mistrů diagnostiky
Řešení záhadné závady vozidla Ford Focus 1,8 TDDI popisuje náš spolupracovník Jiří Blecha z Pardubic.

40 Budoucnost automobilu již začala
Seznamujeme vás s přednáškou Dr. Bernda Bohra, vedoucího divize Automobilová technika Bosch, kterou přednesl na 61. mezinárodním kolokviu v německém Boxbergu.

46 Potenciál paliva CNG
Přinášíme rozhovor s obchodní manažerkou energie a CNG společnosti RWE Energo, s. r. o., Ing. Markétou Veselou Schauhuberovou o budoucnosti alternativního paliva CNG.

52 Tiráž + seznam inzerentů

Praktická dílna – Součásti rozvodů a jejich opravy 5

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!