Milník 2500 vyrobených vozů pro Setra ComfortClass 500

12 dubna 2016, 16:56

Setra dodala své 2500 vozidlo konstrukční řady ComfortClass. Majitelem jubilejního vozidla se stala rakouská společnost Kowatsch Nfg. GmbH, jež je součástí konsorcia dopravců známých pod označením Dr. Richard.

Setra S 516 MD – autobus se středně vysokou podlahou určený pro vnitrozemskou linkovou dopravu je prvním vozidlem dané koncepce koncernu sídlícího ve Vídni. Vůz je vybaven prvky, které byly donedávna vyčleněny pouze luxusním zájezdovým autokarům – bixenonovými světlomety, palubní toaletou, panoramatickou kamerou, nebo video systémem. Na bezpečnost jízdy dohlíží asistenty jako asistent jízdy v jízdních pruzích (SPA) a adaptivní radarový tempomat (ART) s nadstavbou pro nouzové brzdění (ABA 3). Aktivní brzdový asistent poslední generace dokáže automaticky iniciovat brzdění i v případě zaznamenání pevné překážky.

Rakouský dopravce z Villachu nabízí zájezdové programy po mnoha památkách v celém Rakousku, dále pak transfery, výlety a dopravu na nejrůznější společenské a sportovní události. Mimo to korutanský dopravce provozuje několik linek veřejné dopravy v oblasti Villachu.
 
Od svého uvedení na trh stihl ComfortClass 500 demonstrovat svou obrovskou energetickou úspornost a efektivitu například během testovací akce Record Run. S těmito vozidly dospěla značka Setra na další úroveň v měřítcích ekonomičnosti, pohodlí, bezpečnosti a celkového zážitku z cestování.
 
Od podzimu 2014, kdy doplnil konstrukční řadu ComfortClass 500 výše zmíněný "středopodlažník" S 516 MD, neuplynula dlouhá doba. Přesto se autobus stává čím dál oblíbenějším představitelem dnes stále populárnější kategorie tzv. "kombibusů". V týdnu na regionálních linkách, o víkendu na výlet, či kratší zájezd – vše za příslušného komfortu. I takto lze popsat nový standard, který Setra s typem ComfortClass 500 MD přináší.
Tisková zpráva EvoBus Česká republika

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!