Projekt „Navrhni svoji Tatru a staň se Tatrovákem“ se setkává s kladným ohlasem

12 ledna 2016, 10:35

V závěru roku 2015 představila společnost TATRA TRUCKS nový projekt „Navrhni svoji Tatru a staň se Tatrovákem“, v jehož rámci mohou studenti středních i vysokých škol a absolventi technických oborů navrhovat terénní vozidlo TATRA pro 21. století.

Soutěž se ihned po vyhlášení setkala s kladným přijetím a kopřivnická automobilka již obdržela první přihlášky i technická řešení projektu.

Společnost TATRA TRUCKS projekt „Navrhni svoji Tatru a staň se Tatrovákem“ vyhlásila v rámci svojí společenské odpovědnosti a udržení tradiční průmyslové výroby s vysokou přidanou hodnotou a exportním potenciálem v České republice v prosinci loňského roku. Nový projekt vzbudil pozornost i u nejmladších fanoušků značky TATRA a jednoho z nich, teprve devítiletého Davida Petráka z Jihlavy, inspiroval k nakreslení obrázku, který zaslal do Kopřivnice. „David mě svým aktivním přístupem moc potěšil, proto jsem se rozhodl mu za celou společnost osobně poděkovat a předat malý dárek," říká generální ředitel TATRA TRUCKS Martin Bednarz, který rodinu mladého nadšence navštívil ještě před vánočními svátky.

Protože jedním z cílů projektu je podpora technického vzdělávání, proběhnou v první čtvrtině roku 2016 přednášky konstruktérů a top manažerů TATRA TRUCKS na vybraných středních a vysokých školách, zejména v Moravskoslezském kraji. V návaznosti na přednášky i zcela nezávisle na nich se mohou do soutěže přihlásit zájemci ze středních a vysokých škol i z řad široké veřejnosti, typicky absolventů technických oborů. Jejich projekty by se měly skládat z grafického resp. konstrukčního návrhu a doprovodného textu. Projekty můžou jejich autoři zasílat do 31. 3. 2016 emailem na adresu navrhnitatru@tatra.cz nebo poštou na adresu TATRA TRUCKS a.s., Areál Tatry 1450/1, 742 21 Kopřivnice s viditelným heslem „Soutěž“.

V průběhu dubna 2016 bude vybrána skupina finalistů, kteří v květnu své projekty osobně odprezentují v Kopřivnici. Odborná porota následně vybere vítěze, jejichž odměnou budou nejen věcné ceny či stipendia, ale i možnost praxe v TATRA TRUCKS, případně nabídka zaměstnání u kategorie absolventů. Členy odborné poroty jsou kromě generálního ředitele TATRA TRUCKS například také technický ředitel Radomír Smolka, pod jehož záštitou soutěž probíhá, závodní pilot, konstruktér a člen závodního týmu Tatra Buggyra Racing David Vršecký či vedoucí redakce mediálního partnera Auto.cz Martin Machala.

Projekt „Navrhni svoji Tatru a staň se Tatrovákem" je zamýšlen jako dlouhodobý a nemělo by zůstat u jediného ročníku. Více informací o projektu včetně možnosti přihlášení do soutěže naleznete na webu tatra.cz/navrhni-tatru/.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!