Nový ZETOR CRYSTAL

26 června 2015, 10:06

Síla, Odolnost a Efektivita jsou tři pilíře, které charakterizují novou řadu traktorů ZETOR CRYSTAL. Kombinace těchto tří vlastností dělá z traktorů řady ZETOR CRYSTAL opravdové dříče. Traktor, který si na nic nehraje. Traktor, který je parťákem farmáře při jeho každodenní těžké práci. Traktor se silným motorem. Traktor, který nezastaví žádný rozmar počasí a přesto si udržuje nízké provozní náklady.

Od svítání do soumraku
Vrchol sezony vyžaduje maximální nasazení. Dokonalou spolehlivost a žádné přestávky. Peníze vydělat, penězi neplýtvat. Vyzkoušejte sílu šesti válců, které se skrývají pod kapotou traktoru ZETOR CRYSTAL.

Legenda několika generací
Výkon a hranatý tvar, to jsou vlastnosti, které nejvýstižněji charakterizovaly modelovou řadu traktorů s příznačným názvem Crystal.

Průkopník
V roce 1964 byl započat v brněnském závodě vývoj nové unifikované řady II. První modely nové řady sjely z výrobní linky po několikaletém vývoji v roce 1969 a nesly označení Zetor 8011 Crystal. Tyto traktory s výkonem 80 koní, které využívaly čtyřválcový motor, se staly průkopníkem zcela nové generace výkonnějších zemědělských strojů.
V roce svého uvedení na trh získal Crystal na mezinárodní výstavě zemědělské techniky SIMA v Paříží několik prestižních ocenění. Pořadatelé veletrhu i odborná veřejnost ocenili jak originální „krystalový“ design, za nímž stál designér se zálibou v ostrých tvarech Otak.

Šestiválec 4×4
V roce 1975 byl představen nový Crystal 12011. Jednalo se o první šestiválcový model, který byl k dispozici také ve verzi 4×4. V roce 1981 převedl ZETOR výrobu řady těžkých traktorů do státního podniku ZTS v Martině na Slovensku.

Více na www.zetorcrystal.cz

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!