Nová osmistupňová automatická převodovka Daily Hi-Matic – dokonalý zážitek z jízdy

1 června 2015, 14:10

Nová osmistupňová automatická převodovka Daily Hi-Matic, první v segmentu lehkých užitkových vozidel, která měla premiéru na 93. Evropském Autosalonu v Bruselu, je nyní uvedena na český a slovenský trh.

Nová převodovka New Daily Hi-Matic je osmistupňová automatická převodovka, kterou již používá celá řada renomovaných světových automobilových značek. Nyní je poprvé použita také ve třídě lehkých užitkových vozidel. Tato nová generace převodovek zvyšuje všestrannost, účinnost a úspornost při současném zajištění maximálního komfortu řidiče.

Kinematický řetězec vozidla ve spojení s osvědčenými špičkovými motory IVECO FPT optimalizuje spotřebu paliva díky výběru režimů Eco a Power. V režimu Eco dochází k plynulým změnám převodových stupňů při nízkých rychlostech s důrazem na pohodlí a snížení spotřeby na minimum, zatímco v režimu Power řadí převodovka, která se přizpůsobuje jízdnímu stylu řidiče, při vyšších otáčkách za méně než 200 milisekund, což zajišťuje vyšší jízdní dynamiku vozidla.  Nová převodovka s adaptivní strategii řazení se dokonale hodí pro každodenní práci. Díky svým osmi převodovým stupňům a širokému rozpětí převodů bude motor vždy pracovat v optimálních otáčkách.

Náklady na údržbu a opravy jsou v porovnání s manuální převodovkou sníženy o 10%. Nová konstrukce převodovky Daily byla navržena pro maximální trvanlivost a vypuštěním spojky pak došlo ke snížení nákladů na údržbu. Vozidlo je nejlepší ve své třídě z hlediska výkonu. Nabídka motorů je mimořádně široká – s výkony od 106 do 205 koní a kroutícími momenty od 270 do 470 Nm ve dvou objemech – 2,3 a 3 litry.  Daily Hi-Matic je nabízena od hmotnosti 3,5 t až do 7,2 t. Nová převodovka Daily Hi-Matic je také ideální i pro tahání přívěsů do 3500 kg, přičemž zajišťuje optimální reakci při rozjezdu do kopce díky systému Hill Holder (anti-reverzní systém pro rozjezdy, který brání couvání vozidla).

Nové řady Daily Hi-Matic Urban, Regional a International
Produktová řada Daily Hi-Matic se představuje ve třech různých verzích optimalizovaných podle převážného typu použití: Urban (městské), Regional (regionální) a International (mezinárodní). Daily Hi-Matic Urban je ideální pro ty, kteří se denně pohybují v městském provozu. Zaručuje maximální jízdní vlastnosti a komfort díky adaptivní strategii řazení, která upravuje logiku ovládání řazení převodových stupňů výběrem mezi 20 řadícími programy. Standardní výbava vozidla je zaměřena na ty, co pracují převážně v rozvážkovém provozu.

Ti, kteří potřebují maximální flexibilitu vozidla, najdou ideálního partnera v Daily Hi-Matic Regional, která nabízí vynikající výkon v režimech Eco a Power, a současně maximální potěšení z jízdy. Ti, kdo jezdí dlouhé vzdálenosti, se mohou spolehnout na Daily Hi-Matic International. Tento vůz se špičkovým výkonem a pohodlným řízením nabízí vynikající jízdní komfort. Cílem standardní výbavy vozidla zajistit maximální pohodlí pro ty, kteří tráví hodně času v kabině vozidla.

Daily Van of the Year 2015 ve zkratce
Nová Daily je zcela přepracované vozidlo, na vrcholu své třídy z hlediska objemu nákladu a kapacity, s komfortem a jízdními vlastnostmi jako u osobního vozu, a dokonce i nižší spotřebou paliva. To jsou charakteristiky třetí generace lehkých užitkových vozidel Iveco, u nichž bylo více než 80% překonstruováno.  

Dvě vozidla v jednom tvoří nejlepší Daily všech dob: jedná se o základní koncept předávající dokonalou rovnováhu mezi mimořádnými přednostmi, které byly nejen zachovány, ale i rozšířeny, a stálou snahou společnosti Iveco o technologické inovace. Nové vozidlo je oblíbeným pracovním společníkem pro profesionály v oblasti dopravy a přitom se prezentuje jako pohodlná a praktická dodávka. Nabízí maximální spolehlivost, efektivitu a všestrannost. Vlastnosti, díky kterým byly vozy Daily vždy brány jako etalon svého odvětví. Nová Daily se drží klasické konstrukce podvozku, která je již dlouho součástí její DNA a zaručuje jí robustnost, všestrannost, trvanlivost a též maximální možnosti pro výrobce karosérií u verzí podvozků s kabinou. Třetí generace Daily je silně zaměřena na potřeby podnikání a umožňuje významné snížení spotřeby paliva ve srovnání s předchozím modelem. Vozidlo snižuje celkové náklady na provoz, nabízí nejvyšší výkon ve své třídě a širokou škálu motorů, převodovek a převodových poměrů náprav s cílem přizpůsobit vozidlo konkrétním potřebám klientů.

To ale není vše: komfort vozidla se rovněž výrazně zlepšil. Řidič Nové Daily může využít  pohodlnější a luxusnější interiér kabiny, která zaručuje komfort srovnatelný s jízdou v  osobním automobilu, stejně jako řadu uzavíratelných i otevřených úložných prostorů nutných pro každodenní práci. Iveco šlo vždy cestou udržitelné mobility a technologických inovací, což dokazuje fakt, že vozy jsou nabízeny také ve verzích na zemní plyn a elektřinu. Vůz Nová Daily na CNG, představený v Hannoveru, se může pochlubit stejnou spolehlivostí, komfortem a užitečným zatížením jako dieselová verze.

"Mezinárodní Dodávka Roku 2015"
Na konci roku 2014 byla Nová Daily oceněna titulem "Mezinárodní Dodávka Roku 2015". Toto prestižní mezinárodní uznání mu udělila porota složená z 23 novinářů z nejvýznamnějších evropských časopisů v odvětví. Cena se uděluje každoročně vozidlu, které podle poroty, „představuje největší příspěvek ke standardům efektivnosti a udržitelnosti přepravy zboží po silnici s ohledem na životní prostředí a bezpečnost osob“. Podle slov Jarlatha Sweeneyho, předsedy poroty soutěže Van of the Year: „V konkurenčně nejsilnějším roce v historii se stala dodávka New Iveco Daily volbou číslo jedna u 23 členů poroty, kteří zastupovali přední publikace o užitkových vozidlech po celé Evropě a v Rusku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!