Vylepšení přímo z výroby: Premiéra MAN TGX D38 „100 Years Edition“

10 dubna 2015, 10:09

Společnost MAN připravila opravdu zlatý hřeb pro oslavu výročí výroby nákladních vozidel: TGX D38 „100 Years Edition“. Vlajková loď s motorem o maximálním výkonu 520 k nebo 560 k je vybavena tak, že chytne za srdce každého fanouška značky či zákazníka majícího touhu podtrhnout význam tradice výroby vozidel MAN: nerezový střešní rám, vyleštěný do vysokého lesku s integrovanými LED diodami akcentuje výjimečnost tahače. Mohutná světelná rampa se čtyřmi halogenovými světly a stupy schůdků do kabiny jsou vyvedeny z nerezové oceli.

Z každé strany kabiny dominuje vnějšímu designu, graficky velmi dovedně zpracovaný, plamenný lev – symbol značky MAN. Motiv lva se objevuje též na polstrování sedaček v interiéru kabiny.

Premiéra na MAN Trucknology® Days
Heinz-Jürgen Löw, ředitel prodeje a marketingu je velmi hrdý na fakt, že „nový lev“ v nabídce automobilky si prožil svoji premiéru na prezentační akci MAN Trucknology® Days 2015 konané od 19. do 21. března v Mnichově. „Tahače s přídomkem „100 Years Edition“ nabízí unikátní technické parametry a efektivitu provozu vozidel TGX D38 s přidanou hodnotou vysoce atraktivního produktu – to vše přímo z výroby, Ex Works. První zákazníci budou moci odebrat svůj „sen na kolech“ v červenci letošního roku. Opravdu se těším na dobu, kdy tato vozidla uvidím na silnicích.“

Detaily vozů „100 Years Edition“
Vozy jsou vyvedeny ve zcela novém vnějším laku metalické MAN barvy v odstínu kamenné šedi. Červená MAN D38, metalická ocelově modrá MAN a metalická krystalově bílá MAN jsou perfektním barevným základem pro oranžovou a červenou barvu „plamenný lev“. Vozy speciální edice přitáhnou oči zákazníků a fanoušků značky též zajímavými detaily na kolech: extrémně jasné a zářící EVO hliníkové disky kol vydrží dlouhodobě čisté díky speciálnímu povrchovému krytí odolnou mikrovrstvou. Atraktivní výraz podtrhují vysoce vyleštěné nerezové kryty matic kol.

Vysoká míra komfortu je základním parametrem interiéru vozidel
„100 Years Edition“. Balíček tzv. infotaimentu s označením „Plus“ v sobě spojuje celou řadu funkcí důležitých jak pro dokonalou práci za volantem, tak pro odpočinek a zábavu v době pravidelných pracovních přestávek. MAN Media Truck Advanced rádio s navigací se speciálním softvérem, USB vstup pro spuštění muziky, možnost připojení chytrých telefonů, dálkové ovládání a Bluetooth hands free systém – to vše přináší řidiči opravdu atraktivní míru komfortu na palubě nákladního vozu. Optimalizované sedačky, možnost odpočinku a spánku – atributy na něž je zaměřen balíček tzv. komfortních opatření. Balíček je dodáván na přání a to v podobě pouze pro řidiče nebo pro řidiče a druhého člena posádky. Pneumaticky odpružené sedačky řidiče a spolujezdce s bederní opěrkou, výrazným bočním vedením v oblasti ramen a systémem vytápění jsou skvělými doplňky pro dálkovou dopravu. Sluneční clony, osvětlení interiéru, podnožky a loketní opěrky pro řidiče i druhého člena posádky jsou rovněž součástí interiéru kabiny. Multifunkční volant, nezávislé topení a palubní lednička kombinovaná s odkládací plochou kompletují specifikaci interiéru kabiny vozidel speciální edice.

Exkluzívně, přímo z továrny (Ex Works)
Společnost MAN Truck & Bus AG nabízí vozy TGX D38 „100 Years Edition“ zákazníkům na celém evropském kontinentu. Vozidla jsou zkonstruována a postavena v rámci vysokých standardů výroby v továrně v Mnichově a dovybavena v tzv. Truck Modification Center. Oddělení zákaznických specifikací a konverzí vozidel je od roku 2015 přímo napojeno na montážní linku mnichovské továrny a přebírá vozy přesně v tom okamžiku, kdy se dostanou na konec výrobní linky

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!