Scania získala ocenění Green Truck Award 2017

25 dubna 2017, 9:29

Ocenění získala R 450 díky nejnižší spotřebě v porovnávacím silničním testu časopisů VerkehrsRundshau a Trucker. Výsledná hodnota mluví za vše – průměrná spotřeba byla 23.7 litrů na 100 km.

„Udržitelnost, ať už prostřednictvím alternativních paliv nebo díky nízké spotřebě dieselových motorů, je klíčová nejen pro Scanii, ale také zákazníky,“ říká Peter Hornig, generální ředitel Scania pro Německo a Rakousko. „Díky nákladům vynaloženým na snížení spotřeby zároveň redukujeme také emise CO2. Takže udržitelnost a ziskovost jdou ruku v ruce.”

V testu časopisů VerkehrsRundshau a Trucker se Scania utkala s dalšími třemi konkurenty.  Všechny soupravy byly naloženy na celkovou hmotnost 40 tun.„Švédský výrobce prokázal, že je schopný u řidičů obhájit svou hodnotu,“ stálo po testu v hodnocení časopisů. „Z hlediska ziskovosti Scania R 450 nemůže být překonána. Není proto divu, že koruna pro vítěze letos putuje do Švédska.“  

Související články

V nové generaci vozidel Scania můžete používat systém Apple CarPlay
V nové generaci vozidel Scania můžete používat systém Apple CarPlay

Scania integruje Apple CarPlay do informačního systému vozů nové generace, což umožňuje inteligentní, bezpečný a bezproblémový přístup ke všem funkcím iPhonu. Scania je mezi prvními, kdo nabízí Apple CarPlay u těžkých nákladních vozidel.

Společnost Scania hlásí nárůst vozidel s pohonem na alternativní paliva a hybridů
Společnost Scania hlásí nárůst vozidel s pohonem na alternativní paliva a hybridů

Společnost Scania zaznamenala výrazný nárůst poptávky po vozidlech šetrných k životnímu prostředí.  Stoupající prodeje odráží velký zájem nejen po produktech, ale i službách.

Navigace nové generace
Navigace nové generace

V srpnu 2016 známý výrobce komerčních nákladních vozidel slavnostně odhalil novou generaci řady nákladních vozidel Scania. Nové vozy nabízejí větší bezpečnost a lepší prostředí pro řidiče, a to díky prvkům jako větší rozhled, ergonomický komfort, airbagy pro případ převrácení, kratší brzdná dráha a směrové řízení. Nové kamiony se také pyšní v průměru o pět procent […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!