Společnost Scania hlásí nárůst vozidel s pohonem na alternativní paliva a hybridů

11 dubna 2017, 13:13

Společnost Scania zaznamenala výrazný nárůst poptávky po vozidlech šetrných k životnímu prostředí.  Stoupající prodeje odráží velký zájem nejen po produktech, ale i službách.

Společnost Scania prodala v roce 2016 téměř 5.000 hybridů a vozidel využívajících alternativní paliva. Proti předchozímu kalendářnímu roku je to nárůst o 40%. Právě na udržitelnou přepravu klade Scania velký důraz.

„Poptávka po vozidlech, která podporují přechod k udržitelné přepravě, roste a tak je přirozeně velká i poptávka po službách, které pomáhají majitelům vozových parků ve snižování spotřeby paliva a tím také emisí oxidu dusíku a celkových finančních nákladů. To je důkazem, že udržitelná přeprava má pozitivní dopad na ziskovost,“ říká Henrik Henriksson, prezident a generální ředitel společnosti Scania.

V roce 2016 bylo společností Scania proškoleno téměř 40.000 řidičů. Naučili se jak jezdit s ještě nižší spotřebou paliva. Jedná se o meziroční nárůst o 30%.

Ecolution by Scania je další oblastí, která prokázala významný růst. Tuto komplexní službu, která v průměru ušetří 12% paliva a emisí CO2, využilo v roce 2016 přes 2.700 zákazníků – což je nárůst o vice než 37% v porovnání s předchozím rokem.

Společnost Scania již přes 25 let nabízí rovněž řešení v oblasti biopaliv a v současnosti nabízí nejširší škálu motorů na alternativní paliva.

Související články

Výroční bilanční zpráva společnosti Scania
Výroční bilanční zpráva společnosti Scania

Výroční bilanční zpráva společnosti Scania za období od ledna do prosince 2016.

Navigace nové generace
Navigace nové generace

V srpnu 2016 známý výrobce komerčních nákladních vozidel slavnostně odhalil novou generaci řady nákladních vozidel Scania. Nové vozy nabízejí větší bezpečnost a lepší prostředí pro řidiče, a to díky prvkům jako větší rozhled, ergonomický komfort, airbagy pro případ převrácení, kratší brzdná dráha a směrové řízení. Nové kamiony se také pyšní v průměru o pět procent […]

Scania představuje digitální platformu pro propojené služby
Scania představuje digitální platformu pro propojené služby

Společnost Scania na veletrhu Mobile World Congress uvedla produkt Scania One, který reprezentuje jednotné digitální prostředí pro celou řadu propojených služeb pro vlastníky vozových parků a řidičů. Scania One využívá čtvrt milionu propojených vozidel Scania a poskytuje ucelený a snadný přístup ke službám na zdokonalení efektivity.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!