Mladí profesionálové Scania

31 ledna 2017, 15:45

Scania Czech Republic rozšiřuje dlouhodobou úspěšnou spolupráci s uznávanou Integrovanou střední školou automobilní  Brno. Po několika letech partnersky zajišťované studentské praxe vzniká v školním roce 2017/2018 samostatný vzdělávací program Mechanik nákladních vozidel a autobusů Scania.

Při této příležitosti společnost představuje komplexní podporu tříletého studia pro žáky z celé České republiky. Studium bude sestávat z kombinace teorie v Brně a praxe ve 12 servisech Scania co nejblíž k bydlišti konkrétního studenta.

Scania Services Maringa, Estado do Paraná, Brasil Photo: Silvio Serber 2015

Jsme velmi rádi, že se naše spolupráce s ISŠA Brno dostává do zcela nové a komplexní podoby. Věříme, že pro všechny zúčastněné strany bude přínosná, a to hned v několika směrech,“ uvedl James Armstrong, generální ředitel Scania Czech Republic. „Především dochází k co nejužšímu propojení teorie s potřebami praxe, kdy za účasti kvalifikovaných mentorů a instruktorů zvyšujeme šance profesního uplatnění studentů, aktivně vstupujeme do procesu jejich odborného formování. Situaci je ale třeba vnímat v širším kontextu, a proto se snažíme studium maximálně možně zpřístupnit dětem z různých prostředí, včetně dětských domovů, což je také cílem naší stipendijní podpory. Program v České republice vnímáme jako pilotní, po jeho vyhodnocení chceme podobné aktivity iniciovat také na Slovensku a v Maďarsku.“

Workshop Services Borås, Sweden Photo: Dan Boman 2016

V České republice žáci, kteří se účastní programu Mechanik nákladních vozidel a autobusů Scania, získají výuční list v oboru „Mechanik opravář motorových vozidel“ (kód oboru: 23-68-H/01). Součástí tohoto studia je množství benefitů, včetně plné úhrady řidičského průkazu skupin B a C. Studenti kromě ubytování a stravy v Brně získají zdarma – v závislosti na místě bydliště – také příspěvek na dopravu (až 1.200 Kč měsíčně) a finanční podporu ve formě měsíčního stipendia (až 3.000 Kč) a v závislosti na úspěšnosti studia roční stipendijní bonus (až 16.000 Kč). Společnost dále nabízí možnost stáže v závodě ve Švédsku, studium anglického jazyka, odměnu za produktivní práci, placené brigády o prázdninách, poskytování pracovních oděvů a další benefity.

Naše společnost v regionu úspěšně roste a s ní také ambice získávání kvalifikované pracovní síly v servisní síti, zejména automechaniků nákladních vozidel. Máme zájem o studenty, kteří svou pracovní budoucnost pojí s novými technologiemi,“ uvádí Jana Sklenárová, HR Manager Scania CER (CZ, HU, SK). „Naše servisní síť se neustále rozšiřuje, už delší dobu ale v České republice evidujeme nedostatek odborné pracovní síly. Do roku 2020 plánujeme zaměstnávat 220 automechaniků, což představuje nárůst o 50 profesionálních mechaniků. Právě od úzké spolupráce s partnerskou školou očekáváme snazší dosažení tohoto cíle.“

Přihlášky na střední školy podávají žáci v únoru. Nový obor představuje atraktivní příležitost pro ty, které zajímá středoškolské studium technického směru s minimem nákladů a s možností výdělku během studia. Úspěšným absolventům společnost Scania nabízí možnost uplatnění ve své rozsáhlé síti servisů. Při uzavření pracovního poměru získá absolvent nástupní bonus 8.100 Kč.

Společnost Scania pro zájemce o studium nového vzdělávacího programu připravila Den otevřených dveří. Žáci 9. ročníku ZŠ v doprovodu dospělých mohou na přelomu ledna a února navštívit tyto servisy: 28. ledna 2017 Chrášťany u Prahy, 4. února 2017 Jihlava, Modletice u Prahy a Olomouc, 11. února 2017 Paskov a Ústí nad Labem. Potřebná je registrace na internetové stránce www.scania.cz, kde jsou dostupné veškeré další informace. V případě zájmu o telefonickou konzultaci lze kontaktovat personální oddělení společnosti Scania (tel. 251 095 235, -184).

Související články

Nová generace Scanie představena v ČR
Nová generace Scanie představena v ČR

Novou generaci nákladních vozidel Scania jsme představili v rámci našich dealerství zákazníkům po celém Česku. Deset let vývoje, špičkové technologie, maximální efektivita provozu, vynikající jízdní vlastnosti, skvělý komfort. To vše jsou vlastnosti, které spojuje nová generace nákladních vozidel Scania pro dálkovou přepravu a které si zákazníci mohli vyzkoušet a ověřit v praxi na českých silnicích.

První CNG autobusy Scania Citywide LE v provozu už i v České republice
První CNG autobusy Scania Citywide LE v provozu už i v České republice

Moravskoslezská společnost 3ČSAD rozšířila svůj vozový park o autobusy Scania. Dva nové komfortní a ekologické autobusy Scania Citywide LE na stlačený zemní plyn (CNG) budou obsluhovat příměstské linky mezi Ostravou, Havířovem a Orlovou.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!