ZETOR se vrací do Myanmaru

8 listopadu 2016, 12:47

Svazová republika Myanmar je staronovým trhem v jihovýchodní Asii, na který značka ZETOR vstupuje. Do Myanmaru bude ZETOR TRACTORS a.s. vyvážet traktory o výkonech od 50 do 110 koní. Slavnostního uvedení značky ZETOR na trh a otevření nového obchodního zastoupení ve městě Yangon se zúčastnila diplomatická delegace z České republiky vedená ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem.

Do Myanmaru jsou aktuálně dodávány stroje modelových řad MAJOR a PROXIMA o výkonech od 80 do 110 koní. Traktory s motory ZETOR a s pohonem na všechna čtyři kola jsou pro myanmarské zemědělce k dispozici jak s kabinou, tak také v cabrio verzi. V roce 2017 plánuje ZETOR TRACTORS a.s. dodat do země několik stovek traktorů.

20161101_Myanmar 1

Zdroj foto: Ministerstvo průmyslu a obchodu

„Kromě traktorů bude pro klienty v Myanmaru zajištěn servis a dodávka náhradních dílů. Cílem je zabezpečit zákazníkům kompletní služby, které při práci s traktory budou případně potřebovat využít,“ říká Robert Harman, ředitel nové obchodní afilace ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED. „Jsme rádi, že se ZETOR vrací na trh, kde jsou naše traktory pozitivně přijímány. V Myanmaru jsme působili historicky, aktuálně jsme využili obchodní příležitost a rozšířili své obchodní zastoupení o další zemi,“ dodává Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED.

Dodávky traktorů ZETOR do Myanmaru budou probíhat ve spolupráci s myanmarskou společností Green World Tractor CO., LTD. Spolupráce byla uzavřena na 4 roky a očekává se odběr několika stovek kusů traktorů ve výkonnostním spektru od 50 do 110 koní.

„Do Myanmaru jsou dodávány traktory modelové řady MAJOR a PROXIMA, ale z trhu evidujeme již nyní poptávku po novém tříválcovém traktoru ZETOR s výkonem do 50 koní, který společnost ZETOR TRACTORS a.s. představí v příštím roce,“ upřesňuje Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED.

20161101_myanmar-4

ZETOR v rozmezí šedesátých až osmdesátých let vyvezl do Myanmaru tisíce strojů. Ve městě Malun byla dokonce zřízena montovna traktorů, jež za dobu své existence vyrobila přes 15.000 traktorů, které byly vyvezeny a prodány do jihovýchodní části Asie. Výroba byla ukončena v roce 1985.

„Prioritou společnosti je posilovat pozice na trzích západní Evropy. Využíváme však všech obchodních příležitostí, z toho důvodu jsme v letošním roce vstoupili na trhy v Myanmaru a Íránu. Jednáme také o dalších možnostech v rámci Asie a Afriky,“přibližuje Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace ZETOR TRACTORS a.s. „Využití potenciálu na neemisních trzích zabezpečuje nové obchodní zastoupení situované do Indie. Jde o obchodní společnost ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED,“ dodává Margaréta Víghová.

Slavnostní uvedení značky ZETOR na myanmarský trh proběhlo 1. listopadu v rámci návštěvy diplomatické mise České republiky, která byla vedena ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem.

„Všichni víme, že konkurence v traktorové technice je v Myanmaru velmi tvrdá, zvláště ze strany čínských a indických výrobců. Věřím však, že tradiční česká kvalita, příznivé ceny a známá značka jsou těmi správnými předpoklady pro úspěch na myanmarském trhu,“ říká Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu ČR.

20161101_Myanmar 3

Tisková zpráva Zetor Tractors

Související články

ZETOR představuje modernizovanou modelovou řadu PROXIMA
ZETOR představuje modernizovanou modelovou řadu PROXIMA

Modernizované motory a upravený design, to vše právě přináší rodina modernizovaných traktorů modelové řady PROXIMA. Světová premiéra strojů proběhla v Polsku u příležitosti slavnostního představení nového sídla.

Inspirace přírodou a hra s fantazií, to jsou kalendáře pro rok 2017
Inspirace přírodou a hra s fantazií, to jsou kalendáře pro rok 2017

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. uvádí na trh nové edice kalendářů pro rok 2017. První z nich představuje průřez produktovým portfoliem červených traktorů a druhá, limitovaná edice představí 12 nedořečených příběhů, které si pohrají s fantazií diváka. Kalendáře budou v prodeji od 20. října.

FORTERRA HD 140 ve finále soutěže Tractor of the Year 2017
FORTERRA HD 140 ve finále soutěže Tractor of the Year 2017

ZETOR TRACTORS a.s. se účastní prestižní celoevropské soutěže Tractor of the Year. Do soutěže byl přihlášen model ZETOR FORTERRA HD 140 s emisním řešením STAGE IV, který se dostal až mezi finalisty v kategorii Traktor roku 2017. Brněnský stroj patří v tuto chvíli mezi sedm nejúspěšnějších účastníků a 11. října se představil hodnotitelům v akci […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!