ZETOR představuje modernizovanou modelovou řadu PROXIMA

1 listopadu 2016, 16:17

Modernizované motory a upravený design, to vše právě přináší rodina modernizovaných traktorů modelové řady PROXIMA. Světová premiéra strojů proběhla v Polsku u příležitosti slavnostního představení nového sídla.

Nabídku strojů o výkonech od 80 do 120 koní pokrývá v ZETORU modelová řada PROXIMA. Tato modelová řada prošla modernizací, a zákazníci tak mají možnost vybrat si vylepšené stroje. K dispozici jsou tři inovované modely. Nová PROXIMA CL poskytuje výkon od 80 do 100 koní a základní mechanickou reverzační převodovku 12+12. V nabídce je rovněž varianta s plazivými rychlostmi 20+4 či základní převodovka 10+2. U PROXIMY GP získá zákazník výkon od 80 do 110 koní a dále mechanickou reverzační převodovku s dvoustupňovým násobičem. Model PROXIMA HS nabízí výkon 80 až 120 koní a nabízí převodovku s třístupňovým násobičem a hydraulickým reverzorem.

1

Nejvýznamnější novinkou, kterou nové traktory PROXIMA zákazníkům přinášejí, jsou motory s emisním řešením STAGE IV. Tyto motory zákazníci naleznou u strojů s výkony od 90 koní. PROXIMY s označením 80 zůstávají v emisním stupni STAGE IIIB. Čtyřválcový motor ZETOR i nadále zákazníkům poskytuje to, na co jsou u něj zvyklí a pro co je oceňován – jednoduché řešení, nenáročné na údržbu a nízké náklady na provoz. Princip dosažení emisní normy STAGE IV je identický se systémem představeným v modelové řadě FORTERRA. Jedná se o kombinaci technologií DOC katalyzátoru (dieselový oxidační katalyzátor), aktivního DPF filtru (filtru pevných částic) a systému SCR (selektivní katalické redukce). Výhodou motorů ZETOR je i skutečnost, že ve srovnání s konkurencí si zachovává jednoduchou konstrukci bez zbytečné elektronizace.

Efektivita je jedním ze základních pilířů značky ZETOR. V rámci vývoje klademe velký důraz na to, abychom zákazníkům nabídli vždy co nejefektivnější řešení, které jim pomůže šetřit čas a peníze. Tento typ motoru dosahuje dle nezávislých testů úspory v rámci spotřeby paliva 15–20%,“ říká Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu.

Převýšení točivého momentu dosahuje u nových PROXIM dosahuje až 43%. Nádrž na močovinu mají objem 28l. Palivové nádrže u PROXIMA CL a GP mají objem 150l, u PROXIMY HS pak 180l.

U modernizace byl kladen důraz také na ergonomii a pohodlí uživatelů strojů. Kabina zůstala i nadále prostorná, obsluha stroje má k dispozici novou přístrojovou desku, došlo k úpravě rozmístění světlometů za účelem optimalizace osvětlené plochy při práci ve tmě. Stroje jsou vybaveny většími zpětnými zrcátky, což umožní obsluze stroje mít lepší přehled o dění kolem stroje. Výroba modelové řady PROXIMA bude spuštěna na přelomu letošního a příštího roku. Zákazníci si modernizované stroje mohou objednávat u autorizovaných prodejců značky ZETOR již nyní. První stroje budou ke klientům dodány na počátku roku 2017. Více informací o traktorech PROXIMA naleznete na webových stránkách, nebo kontaktujte nejbližšího autorizovaného prodejce.

2

Uvedení nové modelové řady PROXIMA na trh proběhlo v Polsku u příležitosti představení nového sídla společnosti ZETOR POLSKA Sp. z o.o. Pro návštěvníky byl připraven bohatý doprovodný program, který účastníky provedl 70-ti letou historií značky ZETOR a poukázal na aktuální směřování a budoucnost společnosti.

Hlavní motivací při rozhodnutí o výstavě sídla bylo zvýšit kvalitu a komfort nabízených služeb směrem k zákazníkům a partnerům. Prezentace strojů, možnost jejich okamžitého testování při práci, servisní zázemí, sklad náhradních dílů, sklad traktorů, ale i výstavní prostor, to vše na jednom místě nám umožňuje věnovat se zákazníkům a partnerům na 100 % a představit mu značku ZETOR ze všech úhlů a přesně tak, jak si návštěvník přeje,“ uvádí Arkadiusz Fulek, ředitel ZETOR POLSKA Sp. z o.o.

3

Na ploše o rozloze 3 ha, se nachází nejenom prostor pro uskladnění nových traktorů, ale vybudován byl výstavní prostor, kde se návštěvník může seznámit s historií značky a se současnými i historickými traktory. K dispozici je dále venkovní dráha a prostor pro testování a vyzkoušení si konkrétních strojů. Kancelářský prostor nabízí několik zasedacích a jednacích místností a v neposlední řadě je zde zřízeno servisní zázemí a sklad náhradních dílů. V prostorách se nachází i prodejna náhradních dílů, reklamních předmětů a drobností z portfolia značky ZETOR. Návštěvníci a zaměstnanci společnosti mohou pohodlně parkovat před budovou, kde je zřízeno dostatek parkovacích míst. Více informací o novém sídle se dozvíte ZDE.

4

Související články

Inspirace přírodou a hra s fantazií, to jsou kalendáře pro rok 2017
Inspirace přírodou a hra s fantazií, to jsou kalendáře pro rok 2017

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. uvádí na trh nové edice kalendářů pro rok 2017. První z nich představuje průřez produktovým portfoliem červených traktorů a druhá, limitovaná edice představí 12 nedořečených příběhů, které si pohrají s fantazií diváka. Kalendáře budou v prodeji od 20. října.

FORTERRA HD 140 ve finále soutěže Tractor of the Year 2017
FORTERRA HD 140 ve finále soutěže Tractor of the Year 2017

ZETOR TRACTORS a.s. se účastní prestižní celoevropské soutěže Tractor of the Year. Do soutěže byl přihlášen model ZETOR FORTERRA HD 140 s emisním řešením STAGE IV, který se dostal až mezi finalisty v kategorii Traktor roku 2017. Brněnský stroj patří v tuto chvíli mezi sedm nejúspěšnějších účastníků a 11. října se představil hodnotitelům v akci […]

ZETOR opět bodoval na MČR v orbě
ZETOR opět bodoval na MČR v orbě

Mistrovství České republiky v orbě, jehož partnerem je i společnost ZETOR TRACTORS a.s., se letos konalo již po třiačtyřicáté u obce Peruc na Ústecku. Účastnil se ho také několikanásobný vítěz minulých ročníků Václav Milík s traktorem ZETOR PROXIMA. V rámci doprovodného programu bylo možné si v testovacích jízdách vyzkoušet aktuální nabídku traktorů ZETOR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!