Společnost Continental přichází s informačním a řídicím systémem pro nákladní pneumatiky „CONTICONNECT“

22 září 2016, 15:06

Continental, světový prvotřídní výrobce pneumatik a technologická společnost, na 66. mezinárodním veletrhu (IAA) komerčních vozidel v Hanoveru oznámil spuštění informačního a řídicího systému pro pneumatiky pro komerční vozové parky. Nový produkt, nazvaný „ContiConnect“, monitoruje, analyzuje a informuje o tlaku a teplotě v pneumatikách pro celý vozový park. A to na základě údajů shromážděných pomocí osvědčených senzorů ContiPressureCheck.

ContiConnect upozorní manažera vozového parku a nabídne případná nápravná opatření. Např. prostřednictvím servisního partnera Conti360°. Online portál poskytuje transparentní zprávy ohledně výkonu pneumatik vozového parku a celkové efektivity. Po spuštění ve 2. čtvrtletí 2017 bude ContiConnect dostupný na klíčových trzích v asijsko-pacifické oblasti, v Evropě a v Americe.

„S ContiConnect děláme velký krok vpřed v našem vývoji od prvotřídního výrobce pneumatik k poskytovateli řešení. Obohatíme naši dlouhodobou zkušenost v oblasti pneumatik údaji získanými senzory v našich pneumatikách. Jak pro nákladní automobily, tak i pro autobusy“, uvedl Nikolai Setzer, člen výkonného výboru společnosti Continental a ředitel Divize pneumatik. „Pro naše zákazníky to znamená změnu od manuální rutinní péče o pneumatiky k automatické kontrole a cílené péči. Budou mít prospěch z naší jedinečné kombinace našich vlastních kompetencí: díky promyšlenému know-how v oblasti pneumatik i senzorům a údajům o vozidlech. Díky tomu je společnost Continental špičkovým partnerem ve stále se digitalizujícím světě logistiky“, řekl Nikolai Setzer na IAA.

Systém může fungovat v různých sestavách pro propojení se všemi pneumatikami ve vozovém parku. Je použitelný jak u vozidel, která jsou na cestě po mnoho dní v řadě, i u těch, která se vrací na denní kontroly. V kombinaci s modulárním systémem ContiPressureCheck umožňuje shromažďování údajů pomocí stacionárního přijímače ve skladu. Nebo pomocí přijímací jednotky v každém vozidle v reálném čase během provozu. Pokud by pneumatika dosáhla kritické úrovně, zašle ContiConnect upozornění a nabídne příslušný servis. Jako např. výměnu pneumatiky, pro okamžitou a vhodnou aktivaci manažerem vozového parku. Díky vylepšené transparentnosti ContiConnect získají pneumatiky více najetých kilometrů, delší trvanlivost a mohou umožnit vyšší úspory paliva. Pro celý vozový park to znamená delší provozuschopnost, méně údržby a celkový úspěch v oblasti mobility a efektivity.

ContiConnect pracuje jak s dodatečně namontovanými senzory ContiPressureCheck, tak i s těmi vlepenými do pneumatik ve výrobních provozech Continental v rámci nového produktu iTire. Ty jsou nově vyráběny v závodě na výrobu pneumatik společnosti Continental v Púchově na Slovensku. Lze je pohodlně objednat v 21 rozměrech při nákupu nového vozidla nebo při výměně pneumatik. Sortiment rozměrů iTire bude stále navyšován.

Senzory, které poskytují data pro ContiConnect, jsou kompatibilní se širokou škálou řídicích systémů vozového parku, které jsou na trhu. Včetně řešení, která pochází z různých originálních vybavení stejně jako od výrobců náhradní potřeby.

Další informace o vystoupení společnosti Continental na Mezinárodní automobilové výstavě v Hanoveru jsou dostupné ZDE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!