ZETOR opět bodoval na MČR v orbě

22 září 2016, 7:51

Mistrovství České republiky v orbě, jehož partnerem je i společnost ZETOR TRACTORS a.s., se letos konalo již po třiačtyřicáté u obce Peruc na Ústecku. Účastnil se ho také několikanásobný vítěz minulých ročníků Václav Milík s traktorem ZETOR PROXIMA. V rámci doprovodného programu bylo možné si v testovacích jízdách vyzkoušet aktuální nabídku traktorů ZETOR.

Soutěž v orbě ukazuje každoročně nejen sílu našich strojů, ale také jejich praktické využití. Být součástí tak dlouhé tradice, jakou Mistrovství ČR v orbě má, je pro nás čest. Řada zemědělců využívá v rámci soutěže právě traktory ZETOR, a tím dokazují univerzalitu a vytrvalost našich strojů. Pan Milík s PROXIMOU letos opět dokázal, že na domácí půdě nemá konkurenci. V kategorii čtyřradličných a více radličných pluhů zvítězil pan Svoboda s CRYSTALEM 160. Gratulujeme k vítězství a držíme palce při další reprezentaci,“ říká Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace v ZETOR TRACTORS a.s.

V Peruci na Ústecku se 17. září utkali v celorepublikovém závodě desítky účastníků z celé země v šesti soutěžních kategoriích. Traktorové klání doprovázel pestrý program a návštěvníci si mimo jiné mohli vyzkoušet traktory značky ZETOR v praxi. K vidění byl například ZETOR CRYSTAL 160, který se přímo účastnil soutěže s šestiradličným pluhem. Součástí expozice ZETORU byly také modely z řad FORTERRA a PROXIMA, nechyběl ani veterán ZETOR 2511. Nejnovější technika značky ZETOR byla předváděna přímo na poli, kde si návštěvníci mistrovství vyzkoušeli testovací jízdy s traktory splňujícími emisní normu Stage IV.

Závody v orbě se konají už od roku 1963 a pořádá je každoročně Společnost pro orbu ČR, z.s. ZETOR TRACTORS a.s. je partnerem pořadatele a zároveň podporovatelem několikanásobného vítěze v orbě Václava Milíka, který soutěží s traktorem ZETOR PROXIMA v kategorii dvojpluhů. Vítězem šampionátu v orbě se za svou závodní historii stal už čtrnáctkrát. Skvělého úspěchu dosáhl i pan Martin Svoboda, který s CRYSTALEM 160 zvítězil v kategorii čtyřradličných a víceradličných pluhů.

O týden dříve se Václav Milík zúčastnil Mistrovství světa v orbě, které se konalo v anglickém Yorku. V celosvětové konkurenci obsadil se svým traktorem ZETOR PROXIMA celkové 16. místo z 27 účastníků. K dosaženému úspěchu mu gratulujeme.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!