Zetor FORTERRA HD 150 bodoval na výstavách v Čechách a na Slovensku

5 září 2016, 15:57

FORTERRA HD bodovala na výstavách, které se uskutečnily závěrem letních prázdnin na Slovensku a v Čechách. Modernizovaný traktor s řešením STAGE IV si z Agrokomplexu a ze Země Živitelky odnesl prestižní ocenění Zlatý kosák a Zlatý klas. Porota ocenila nejen technické řešení, ale i výhodu v podobě úspory paliva, kterou zákazníkům přináší.

Na výstavách Agrokomplex, který se konal v Nitře, a Země Živitelka v Českých Budějovicích se potvrdilo, že řešení STAGE IV u modelové řady FORTERRA si zaslouží pozornost.

Legislativní normy způsobily snížení množství emisí vyprodukovaných spalovacími motory v traktorech o 95% v průběhu posledních 15 let. Řešení STAGE IV přináší ve srovnání se STAGE IIIB osmkrát méně oxidů dusíků,“ říká David Kollhammer, ředitel Technického úseku ZETOR TRACTORS a.s.

Pro dosažení STAGE IV využívá ZETOR kombinaci technologií aktivního DPF filtru (filtru pevných částic) a systému SCR (selektivní katalické redukce). Celé emisní řešení STAGE IV přináší zákazníkům výhody v podobě optimalizace točivého momentu. Ve srovnání s konkurencí má zetorácké řešení STAGE IV méně elektronických prvků a v neposlední řadě přináší STAGE IV zákazníkovi úsporu paliva, což bylo ověřeno nezávislým testem Mendelovy univerzity v Brně.

Jedním z pilířů značky ZETOR je efektivita. Modelová řada FORTERRA nabízí zákazníkům úsporu paliva. Vezmeme-li si jako příklad práci s 20t návěsem v ekonomickém režimu, pak je úspora paliva 15-20%,“ dodává Adam Žert, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTORS a.s.

Odborná porota na jednotlivých výstavách ocenila představené řešení a FORTERRA HD 150 získala ocenění Zlatý kosák z Agrokomplexu a Zlatý klas ze Země Živitelky.

Získaná ocenění nás nesmírně těší, vnímáme je nejenom jako ocenění práce našich zaměstnanců, ale jsou i závazkem do budoucnosti a dalšího rozvoje. Vždy usilujeme o to, představit zákazníkovi silný, odolný a efektivní stroj. FORTERRA s řešením STAGE IV si získala porotu, věříme, že si získá také zákazníky,“ říká Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace ZETOR TRACTORS a.s.

Během konání výstav navštívili stánek ZETOR i významní představitelé České republiky i Slovenska. Modernizovaná modelová řada FORTERRA tak byla představena např. prezidentovi ČR Miloši Zemanovi, premiérovi ČR Bohuslavu Sobotkovi, ministrovi zemědělství ČR Marianu Jurečkovi, nebo ministryni zemědělství Slovenské republiky Gabriele Matečné.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!